Κατασκευή φραγμάτων στον Δολιανίτη ποταμό στην Τεγέα (pics,vid)

Κατασκευή φραγμάτων στον Δολιανίτη ποταμό στην Τεγέα (pics,vid)

Σεπτέμβριος 21, 2017 - 19:06
0 σχόλια

Τέσσερα ανασχετικά φράγματα ώστε να ανακόπτεται η ορμή των νερών του Δολιανίτη ποταμού πραγματοποιεί η περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το φράγμα κατασκευάζεται κάθετα στην κοίτη ενός φυσικού ρεύματος (ποταμού) για την αποκοπή της ροής , με σκοπό την αποθήκευση , παρωχέτευση ή ανάσχεση της πλημμυρικής παροχής του ρεύματος.

Σκοπός των φραγμάτων στην Τεγέα είναι η μείωση της ταχύτητας του νερού και η συγκράτηση ποσοτήτων ανάμεσά τους. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται εμπλουτισμός του υδροφόρου ορίζοντα αφού το νερό δεν φεύγει απευθείας αλλά μία μικρή ποσότητα θα προλαβαίνει να απορροφηθεί. Επιπλέον μειώνεται η ταχύτητα του νερού προλαμβάνοντας πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα.

Τα τέσσερα ανασχετικά φράγματα γίνονται και για την εξυπηρέτηση των καλλιεργητών της Τεγέας, κατά μήκος του Δολιανίτη ποταμού, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας σε αυτοψία του έκανε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου.

Ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει τις 350 χιλιάδες ευρώ αλλά με την έκπτωση που έδωσε ο εργολάβος το έργο θα κοστίσει 205 χιλιάδες ευρώ. Η Ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να γίνει έως τις 15 Οκτωβρίου.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Κατασκευή φραγμάτων στον Δολιανίτη ποταμό στην Τεγέα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.