Κατασκευάζοντας σήματα μορς στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (pics,vid)

Κατασκευάζοντας σήματα μορς στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (pics,vid)

Νοέμβριος 23, 2022 - 21:30
0 σχόλια

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της δράσης «Δίμηνο αφιερωμένο στην τεχνολογία και στην επιστήμη» πραγματοποίησε και αυτή την εβδομάδα ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Πυρσοί, δράκοι και ηλεκτρόνια: μια διαδραστική περιπέτεια στις
Τηλεπικοινωνίες, για μαθητές 10-14 ετών».

Ο Μιχάλης Μπατιστάτος, μέλος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού, με τη συνδρομή φοιτητών του Τμήματος και με την υποστήριξη της Κοιν.Σ.Επ. Τέχνης Ροή, ταξίδεψε τους μαθητές πίσω στον χρόνο, εξηγώντας τους στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης βασικές μορφές επικοινωνίας από το παρελθόν μέχρι σήμερα, ξεκινώντας από το δικό τους μέσο επικοινωνίας, τη φωνή.

Κάνοντάς τους απλές ερωτήσεις όπως πόσα παιδιά από το κοινό πηγαίνουν στο δημοτικό κατάφερε σταδιακά να τα οδηγήσει στο να ανακαλύψουν τις μορφές επικοινωνίας από το παρελθόν μέχρι σήμερα.
Στο δεύτερο μέρος είχαν την ευκαιρία να βιώσουν ενεργά, με κατασκευές και παιχνίδια, τεχνολογίες που αποτέλεσαν τα πρώτα βήματα στις σύγχρονες επικοινωνίες του σήμερα.
Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ανέβουν και αυτά στη σκηνή και να κατασκευάσουν σήματα μόρς, να ανακαλύψουν πώς φτιάχνεται ένας τηλέγραφος και άλλα.
Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη κάτι που ξάφνιασε ευχάριστα τον κ. Μιχάλη Μπατιστάτο.

Ο κ. Μπατιστάτος τόνισε ότι ένας από τους στόχους τους είναι και οι μαθητές των σχολείων να παρακολουθούν τέτοιες δράσεις, ενώ ανέφερε ότι στο παρελθόν το Πανεπιστήμιο έχει ανοίξει πάλι τις πύλες του στα μικρότερα παιδιά, τα οποία είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα εργαστήρια, τις αίθουσες και να δοκιμάσουν παιχνίδια πληροφορικής.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Πυρσοί,δράκοι και ηλεκτρόνια: μια διαδραστική ομιλία για τα παιδιά στην Τρίπολη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.