Καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ Μεγαλόπολης

Καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ Μεγαλόπολης

Ιανουάριος 12, 2021 - 08:45
0 σχόλια

Η Ο/Μ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Μεγαλόποληςκαταγγέλλειτηναπόφαση της Κυβέρνησης της Ν.Δ,να μειώσει τους πόρους απότοΤαμείο Δίκαιης Μετάβασης (Τ.Δ.Μ) προς τις Λιγνιτικές Περιοχές (Δυτική Μακεδονία,Μεγαλόπολη) από 30.000.000€ σε 5.000.000€ για το 2020.

 Μια απόφαση άδικη,που εντείνει ακόμα πιοπολύ την αβεβαιότητα και την αγωνία στους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Υπενθυμίζεται,ότι το Τ.Δ.Μ δημιούργησε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,πρώτη σε όλη την Ε.Ε το 2018,με σκοπό να δοθούν οικονομικοί πόροι,για τον σχεδιασμό και υλοποίηση έργων,που θα εξασφάλιζαν την Δίκαιη και Ομαλή Μετάβαση των Λιγνιτικών  Περιοχών στην Μεταλιγνιτική Εποχή.Το Τ.Δ.Μ απαξιώθηκε,όταν ανέλαβε η Κυβέρνηση της Ν.Δ και πριν λίγο καιρό ενεργοποιήθηκε μέρος των δράσεων του,χάνοντας όμως πολύτιμο χρόνο και πόρους για τις Λιγνιτικές Περιοχές. Τελευταία αρνητική εξέλιξη η μείωση των πόρων του Τ.Δ.Μπρος τις Λιγνιτικές Περιοχές από 30.000.000€ σε 5.000.000€ για το 2020.

Αντί να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι πόροι του Τ.Δ.Μ,που είχε αφήσει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,οι κ.κ Μητσοτάκης και Χατζηδάκης τους μειώνουν,υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο τις Λιγνιτικές Περιοχές και οδηγώντας αυτές σε οικονομικό μαρασμό κι ερημοποίηση στηρίζοντας έτσι αβέβαιες για την αποτελεσματικότητα τους επενδύσεις ιδιωτικών συμφερόντων και απαξιώνοντας τις Δημόσιες Επενδύσεις. Έτσι συνεχίζεται ο εμπαιγμός των Λιγνιτικών Περιοχώνοι οποίες ήδη βιώνουν τις καταστροφικές συνέπειες της βίαιης Απολιγνιτοποίησης χωρίς άμεσο και μακροπρόθεσμο σχέδιο.

Εξάλλου η απόφαση αυτή έρχεται σε σύγκρουση με το πολυδιαφημισμένο Master Plan της Κυβέρνησης της Ν.Δ,καθώς δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη η Δίκαιη και Ομαλή Μετάβαση στην Μεταλιγνιτική

Εποχή στις περιοχές αυτές. Επίσης δεν πρέπει να γίνει μείωση πόρων από το Τ.Δ.Μ σε μια συγκυρια,όπου εξαιτίας της πανδημίας οι Λιγνιτικές Περιοχέςέχουν φτάσει σε οριακή κατάσταση κι επιβάλλεται άμεσα η εκταμίευση τους για την έναρξη έργων και δράσεων ενόψει του πολύ μικρού χρονοδιαγράμματος της Απολιγνιτοποίησης, έτσι όπως αυτή αποφασίστηκε.

Η Ο/Μ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Μεγαλόπολης θα παρακολουθεί τις εξελίξεις στο θέμα αυτό καλώντας τη Δημοτική Αρχή,όλους τους φορείς της πόλης μας και τους κατοίκους σε εγρήγορση για ανάληψη δράσεων,ώστε να αποφευχθεί ο οικονομικός και κοινωνικός μαρασμός της περιοχής μας.

 

Ο/Μ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.