Καρύδας: «Ο Αρκαδικός αξίζει να βρίσκεται του χρόνου στην Α1»

Καρύδας: «Ο Αρκαδικός αξίζει να βρίσκεται του χρόνου στην Α1»

Μάρτιος 29, 2015 - 11:01
0 σχόλια

Ο Σάκης Καρύδας ήταν για μία αφορά ακόμα ο εκ των κορυφαίων της νίκης της ομάδας του επί του Εθνικού. Ο έμπειρος πλέι μέικερ μίλησε για την νίκη του Αρκαδικού, για το κατά πόσο οι συχνές διακοπές επηρέασαν τον ρυθμό του ΣΕΦΑ, για το αν με αυτή την νίκη ανεβαίνει επιπλέον η ψυχολογία ενόψει και της συνέχειας αλλά και για αν έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες ανόδου μετά από το επιτυχημένο πέρασμα από την  έδρα του Εθνικού τονίζοντας  χαρακτηριστικά πως το πρωτάθλημα ακόμα έχει πολύ δρόμο αλλά αν ο Αρκαδικός συνεχίσει με το ίδιο ρυθμό και το ίδιο πλάνο μέχρι το τέλος τότε θα τα καταφέρει.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σάκης Καρύδας

Για τα παιχνίδι και την νίκη κόντρα στον Εθνικό: «Όπως  όλα τα παιχνίδια έτσι και αυτό ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας με μία ομάδα που ξέραμε ότι το μπασκετικό της κομμάτι περνάει σε δεύτερη μοίρα καθώς ήθελαν να κάνουν άλλα πράγματα παρά να παίξουν μπάσκετ. Από την πλευρά μας  εμείς θέλαμε να είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί ξέρουμε πως είμαστε πολλά «κλικ» καλύτεροι από τον Εθνικό και το μόνο που έμενε ήταν να το αποδείξουμε. Νομίζω ότι πάρα το γεγονός πως είχαμε ένα άσχημο αποτέλεσμα από την Καβάλα συνεχίσαμε την σκληρή δουλειά μες την εβδομάδα και από το πρώτο δεκάλεπτο φάνηκε ποια είναι η καλύτερη ομάδα και αυτό συνεχίστηκε μέχρι και το τέλος και έτσι φτάσαμε στην νίκη».

Για το πόσο επηρέασαν οι συχνές διακοπές του αγώνα τον ρυθμό του Αρκαδικού: «Σίγουρα αυτά που έγιναν σήμερα είναι άσχημα. Δεν αξίζει σε ένα παιχνίδι μπάσκετ να σταματά κάθε δύο λεπτά για 30 άτομα που πετάνε αντικείμενα η βρίζουν. Εμείς προσπαθήσαμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι παρά το γεγονός ότι προηγηθήκαμε ακόμα και με 18 πόντους γιατί ξέρουμε πως το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που ένα παιχνίδι μπορεί να γυρίσει μέσα σε λίγα λεπτά. Όμως φανήκαμε ότι ήμασταν πολύ δυνατοί και πολύ συγκεντρωμένοι στο πλάνο που είχαμε χτίσει όλη την εβδομάδα απλά το μόνο που περιμέναμε ήταν να τελειώσει ο αγώνας νικηφόρα».

Για το αν αυτή η νίκη ανεβάζει την ψυχολογία της ομάδας μετά την ήττα από την Καβάλα: « Στο ψυχολογικό κομμάτι είχαμε πει ότι παρά το γεγονός πως είχαμε χάσει εμείς από την Καβάλα και πάλι κρατάμε την τύχη στα χέρια μας καθώς παραμένουμε δεύτερη. Οπότε από εδώ και πέρα όπως είχαμε πει απομένουν 6 παιχνίδια μαζί με αυτό κόντρα στον Εθνικό και αν κάνουμε μόνο νίκες η ομάδα ανεβαίνει. Νομίζω το ξεπεράσαμε πολύ εύκολα την ήττα από την Καβάλα και αυτό φάνηκε σε αυτό το παιχνίδι και κυρίως στο πρώτο δεκάλεπτο που δεχθήκαμε στην άμυνα μόνο 6 πόντους».

Για το αν έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες ανόδου μετά το διπλό κόντρα στον Εθνικό: «Έχω πει για την ομάδα πως έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον και νομίζω ότι ο Αρκαδικός  αξίζει να βρίσκεται του χρόνου στην Α1. Έχουμε όμως πολύ δρόμο μπροστά μας  παρότι πετύχαμε μία σπουδαία νίκη όμως και όλες οι άλλες ομάδες που μας ακολουθούν κέρδισαν και αυτή την στιγμή εμείς έχουμε το πάνω χέρι και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε και να είμαστε σοβαροί. Έρχεται ένα δύσκολο παιχνίδι με την Βέροια και δεν πρέπει να μας επηρεάσει ούτε η νίκη που κάναμε επί του Εθνικού ούτε η βαθμολογική θέση της Βέροιας και να είμαστε συγκεντρωμένοι. Νομίζω ότι αν συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και στο ίδιο πλάνο δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα μέχρι το τέλος της χρονιάς».

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.