«Καρφιά» Λυκουρέντζου για Νίκα: Κάνουμε το καθήκον μας, δεν χρειαζόμαστε υποδείξεις

«Καρφιά» Λυκουρέντζου για Νίκα: Κάνουμε το καθήκον μας, δεν χρειαζόμαστε υποδείξεις

Ιούνιος 07, 2020 - 17:13
0 σχόλια

Την απάντησή του έδωσε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα σχετικά με την άκαρπη σύσκεψη που είχε με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ και παράγοντες στην Τρίπολη για τις καταστροφές στο κεράσι και στην ελιά από τον πρόσφατο καύσωνα στις 2 Ιουνίου. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Νίκας μετά το πέρας της σύσκεψης δήλωσε ότι δεν είναι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, ότι τους αγρότες δεν τους ενδιαφέρει η γραφειοκρατία και υπογράμμισε:

«Τον ΕΛΓΑ τον στηρίζουν οι αγρότες και έχουν την απαίτηση όταν παθαίνουν ζημιές, αυτές να καλύπτονται. Έχω την ελπίδα ότι ίσως αλλάξει πολιτική ο ΕΛΓΑ για το συγκεκριμένο θέμα και ίσως έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Προς το παρόν όμως, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται -και λυπούμαι». Μάλιστα, ο κ. Νίκας δήλωσε ότι θα υποβάλει τον συγκεκριμένο φάκελο στον αρμόδιο υπουργό Μάκη Βορίδη, καθώς το ζήτημα είναι και πολιτικό.

Ο κ. Λυκουρέντζος σε ανάρτησή του στο Facebook, ύστερα από συνέντευξή του στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, απαντά ότι έχουν κινηθεί οι διαδικασίες εγκαίρως από όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες, συγκεντρώνονται τα στοιχεία με αντικειμενικότητα και με δικαιοσύνη θα αποζημιωθούν οι αγρότες, των οποίων οι ζημιές συμπεριλαμβάνονται στον κανονισμό λειτουργίας του ΕΛΓΑ και σημειώνει με νόημα:

«Στην Πελοπόννησο κάνουμε το καθήκον μας και το κάνουμε στην εντέλεια. Θέλω να σας πω, πως δεν χρειαζόμαστε υποδείξεις σε σχέση με την ευαισθησία μας απέναντι στους αγρότες. Εμείς κάνουμε αυτό, που οφείλουμε να κάνουμε. Ο ΕΛΓΑ θα λειτουργεί βάσει νόμου και οι αποζημιώσεις θα είναι αντικειμενικές και με δικαιοσύνη».

Ως προς την οξεία κριτική που δέχθηκε, δήλωσε: «Βγήκαν διάφοροι παράγοντες και της μειοψηφίας και της πλειοψηφίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και χρησιμοποίησαν εκφράσεις που δείχνουν άγνοια λειτουργίας του ΕΛΓΑ. Είναι λυπηρό αυτό. Πέραν του οτι εκτίθενται οι ίδιοι, δημιουργούν και ζητήματα στην κυβέρνηση εκεί που δεν υπάρχουν».

Η συνεργασία του ΕΛΓΑ με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τον κ. Βορίδη είναι άριστη.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.