«Κάνε μια ευχή! Μια σακούλα πέφτει!» (video)

«Κάνε μια ευχή! Μια σακούλα πέφτει!» (video)

Απρίλιος 19, 2015 - 12:46
0 σχόλια

«Μια ευχή», η 4λεπτη ταινία που καταδεικνύει με χιουμοριστικό τρόπο το πρόβλημα των απορριμμάτων στον Πύργο Ηλείας

Εδώ στην Τρίπολη πορείες κάναμε, στους δρόμους βγήκαμε, φωνάξαμε, αλλά ταινία για τα σκουπίδια δεν γυρίσαμε. Στον Πύργο Ηλείας, μια χούφτα νέοι άνθρωποι αποφάσισαν να φτιάξουν μια μικρή ταινία 4 λεπτών που αναδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη τους σε σχέση με τα απορρίμματα.

Ένας νεαρός άνδρας περπατά με μια σακούλα στο χέρι. Ψάχνει να βρει την κατάλληλη θέση να την τοποθετήσει, επειδή, όπως υποστηρίζει, το «έργο» που συντελείται στην πόλη του είναι το απαύγασμα της μεταμοντέρνας τέχνης. Πλάι σε έναν σωρό σκουπιδιών, γνωρίζει τη γυναίκα της ζωής του. Κάνουν μια ευχή σε μια σακούλα που πέφτει ως άλλο αστέρι να είναι για πάντα μαζί. Όχι, λέει εκείνη, «θα είμαστε μαζί όσο και τα σκουπίδια είναι στους δρόμους». Και, 35 χρόνια μετά, τα σκουπίδια είναι ακόμα εκεί.

Ωραία ατάκα από την ταινία: στους σορούς των σκουπιδιών κρύβεται ολόκληρη η ιδιωτική ζωή της πόλης. Και, για το τέλος, ένα «μετανοείτε» φαρδύ-πλατύ, επειδή το τέλος ήρθε για την πόλη του Πύργου.
Σημειωτέον ότι τα προχθεσινά ρεπορτάζ από την περιοχή έκαναν λόγο για συσσωρευμένα απορρίμματα ακόμα και στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.
 

Video: 

μια ευχή - ταινία μικρού μήκους


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.