Καλιφά Σανκαρέ: «Είμαστε ο... Αστέρας, δεν κοιτάμε τον Παναθηναϊκό»

Καλιφά Σανκαρέ: «Είμαστε ο... Αστέρας, δεν κοιτάμε τον Παναθηναϊκό»

Μάρτιος 24, 2015 - 13:43
0 σχόλια

Ο κεντρικός αμυντικός του Αστέρα Τρίπολης Καλιφά Σανκαρέ μίλησε στην αθλητική ιστοσελίδα gazzetta.gr τόσο για το ποιες είναι οι βλέψεις του για το μέλλον όσο και για τα δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν για το πρωτάθλημα της Super League με Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο και με την Βέροια.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι ο Αστέρας είναι μια ομάδα που κοιτάζει το δικό της στιλ παιχνιδιού, ενώ δεν διστάζει να πει ότι ονειρεύεται με την ομάδα του... πρωτάθλημα, το Κύπελλο και τη συμμετοχή στο Champions League.

Αναλυτικά όσα είπε ο Καλιφά Σανκαρέ στην αθλητική ιστοσελίδα gazzetta.gr

Για την νίκη κόντρα στον Εργοτέλη

«Ήταν ένα σημαντικό ματς. Νικήσαμε και αυτό το γεγονός μας κάνει χαρούμενους. Πιστεύουμε ότι θα γινόμαστε καλύτεροι από παιχνίδι σε παιχνίδι. Τώρα θα έχουμε ένα ματς κάθε εβδομάδα, θα είμαστε στην κατάλληλη ψυχολογική και φυσική κατάσταση» και στη συνέχεια στάθηκε στα δύσκολα ματς που έρχονται κόντρα σε Παναθηναϊκό και Βέροια»

«Πρώτα απ' όλα κοιτάζουμε το ματς με τον Παναθηναϊκό. Πρόκειται για μία ομάδα που όλοι ξέρουμε ότι είναι δύσκολη. Εμείς όμως είμαστε ο Αστέρα, έχουμε τα δικά μας χαρακτηριστικά ως ομάδα και δεν κοιτάζουμε τον αντίπαλο. Εχουμε την ευκαιρία να κάνουμε κάτι καλό και αυτό θα επιδιώξουμε. Μετά, όπως είπατε, έχουμε εκτός έδρα τη Βέροια. Παίζουν καλά, νομίζω ότι ακόμη δεν έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους και θα πάνε να μας νικήσουμε. Αυτό θα κάνουμε και εμείς, όμως. Στόχος μας είναι οι βαθμοί σε κάθε ματς ώστε να έχουμε στα πλέι οφ την καλύτερη δυνατή θέση».

Για το αν πιστεύει πως ο Αστέρας έχει εξασφαλίσει την παραμονή του στα play off

«Πρέπει να κρατήσουμε το νου μας στα ματς που έρχονται. Στο ποδόσφαιρο κανείς δεν σου εγγυάται 100% κάτι, πρέπει να νικάς. Εχουμε καλή θέση, αλλά κανείς δεν σου δίνει δώρα. Σε πρώτη φάση πρέπει να δούμε αυτά τα δύο ματς και στη συνέχεια νομίζω ότι θα έχουμε πιο εύκολο πρόγραμμα».

Για την πολύ καλή συνεργασία που έχει με τον Γκόιαν

«Πάντα δουλεύουμε καλά μαζί. Είναι ένας παίκτης τον οποίο ξέρω από πέρυσι. Εχουμε εμπειρία και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα. Ελπίζω να συνεχίσουμε το ίδιο καλά. Και με τον Αλόκο, όμως, είναι καλή η συνεργασία μας. Όσο καλύτερα τα πηγαίνει η άμυνα τόσο πιο άνετη γίνεται η δουλειά στην επίθεση».

Για την ζωή του στην Ελλάδα

«Δεν έχω προβλήματα στην χώρα σας. Όπως, είπες είμαι από το 2010 και σε κάθε ομάδα που αγωνίστηκε κοίταζα τη δουλειά μου, να παίζω ποδόσφαιρο. Στην Τρίπολη αγαπώ τους ανθρώπους και με αγαπάνε και εκείνοι. Σέβονται εμένα και τη δουλειά μου και τους σέβομαι και εγώ. Με βοηθούν σε ό,τι χρειάζομαι και οι σχέσεις μας είναι οι καλύτερες δυνατές».

Για το ποιοι είναι οι καλύτεροι συμπαίκτες και αντίπαλοι που δεν θέλει να αντιμετωπίζει

 «Ο Φούλοπ είναι ένας πολύ καλός μου φίλος, ένας υπέροχος τύπος που συνάντησα μέσω του ποδοσφαίρου. Παρά το γεγονός ότι ήρθε στην Ελλάδα από την Αγγλία, είχε το κεφάλι κάτω, είναι σεμνός και κλειστός τύπος. Με τον Κουρμπέλη επίσης έχω καλή σχέση. Επειδή μιλάω γαλλικά έχω επικοινωνία με παίκτες που μιλάμε την ίδια γλώσσα όπως ο Μπαντιμπανγκά, ο Kιτοκό... με όλα τα παιδιά όμως έχουμε πολύ καλή σχέση, υπάρχει αλληλοσεβασμός». 

Για τα όνειρα του με τον Αστέρα

«Είμαστε μια σταθερή ομάδα τα τελευταία χρόνια, γιατί όχι να μην κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και να παίξουμε Champions League. Φέτος είχαμε καλή παρουσία στο Europa League και ελπίζω να γινόμαστε συνέχεια καλύτεροι, ώστε να πάρουμε ακόμη και τη δεύτερη θέση που σου δίνει το δικαίωμα να παίξει στα προκριματικά του Champions League ή να μην έχεις τόσα πολλά ματς στο Europa League - όπως συνέβη φέτος».

Για το μέλλον του με τον Αστέρα

«Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί στο ποδόσφαιρο, έχω συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο και θέλω να μείνω εδώ. Αν έρθει μια πρόταση όμως, ο Αστέρας είναι αυτός που αποφασίζει και όχι εγώ».

Η ευχή στον κόσμο της ομάδας

«Εύχομαι στον καθένα να έχει δουλειά, καλή υγεία και όμορφη ζωή. Σημαντικό είναι μην νιώθουμε ότι είμαστε καλύτεροι από τον άλλο. Αν συμβαίνει αυτό όλα είναι καλά».

Πηγή: gazzetta.gr

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.