Και πάλι στην Αρκαδία ο Σαμαράς

Και πάλι στην Αρκαδία ο Σαμαράς

Νοέμβριος 10, 2010 - 20:55

Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε και η δήλωση που έκανε την Τετάρτη κατά την επίσκεψή του στον δήμο Αθηναίων όπου «ευχήθηκε καλή επιτυχία» στον κ. Νικήτα Κακλαμάνη. «Το Μνημόνιο δεν δημιουργεί μόνο ασφυξία στην Αγορά, αφαιρεί τους πιο πολύτιμους πόρους, δηλαδή το οξυγόνο και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Γι’ αυτό και χρειάζεται η επιλογή και η εκλογή ατόμων οι οποίοι ξέρουν και μπορούν, με γνώση και με δυναμισμό, να διεκδικούν» ανέφερε ο κ. Σαμαράς . Η ΝΔ θεωρεί ότι το κυβερνητικό στρατόπεδο «εμφανίζει εικόνα κατάρρευσης» και ότι η απόσυρση του εκλογικού εκβιασμού από την πλευρά του κ. Παπανδρέου αποδυναμώνει τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα υπολογίζει ότι οι ψηφοφόροι της Αριστεράς, κυρίως του ΚΚΕ θα προτιμήσουν τους «αντι-μνημονιακούς» υποψηφίους και πάντως όχι τους εκλεκτούς του κυβερνώντος κόμματος. Γι αυτό άλλωστε και το επιτελείο του κυβερνώντος κόμματος άρχισε διαρροές περί δεύτερου «βρώμικου 89» προκειμένου να ξυπνήσει τα αντανακλαστικά του «βαθέως ΠΑΣΟΚ».

Η πρώτη ενέργεια του κ. Σαμαρά ήταν να καλέσει τους βουλευτές της περιφέρειας Αττικής την Δευτέρα το απόγευμα για να τους ζητήσει να μετάσχουν έστω και την ύστατη ώρα στην μάχη του κόμματος και να τους προειδοποιήσει ότι η αποστασιοποίησή τους θα ληφθεί υπόψη την επομένη των εκλογών ενώ την Τρίτη επισκέφθηκε το κεντρικό εκλογικό κέντρο του κ. Βασίλη Κικίλια. Μετά το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου η Ρηγίλλης έχει αναθαρρήσει και στοχεύει πλέον στην έκπληξη που θα συνιστά πραγματικά ολική επαναφορά της ΝΔ.

Παράλληλα έχει επιστρατεύσει ότι κομματικές εφεδρείες διαθέτει για την μάχη της Πελοποννήσου την οποία θα επισκεφθεί ξανά την Παρασκευή ο κ. Σαμαράς –θα κάνει περιοδεία στην Αργολίδα και στην Αρκαδία όπου πάσχει ο υποψήφιος του κόμματος. Ενδεικτικό των κινήσεων που γίνονται είναι ότι ο κ. Δημήτρης Σαραβάκος «αυτομόλησε» από τον κ. Πέτρο Τατούλη στο στρατόπεδο του κ. Δημήτρη Δράκου.

Την Πέμπτη ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί την Χίο για να ενισχύσει τον υποψήφιο για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κ. Παναγιώτη Βογιατζή κάτι που δεν είχε κάνει πριν από τον πρώτο γύρο λόγω κακοκαιρίας που γύρισε πίσω το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε. Εκτός από την έκπληξη στην Αττική η Ρηγίλλης θεωρεί ότι μπορεί να κερδίσει τις περιφέρειες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου ενώ δίνει με αξιώσεις την μάχη στην Ανατολική Μακεδονία και στο Ιόνιο.

Την Τετάρτη το απόγευμα ο κ. Σαμαράς παραβρέθηκε σε εκδήλωση κομματικών στελεχών της ΝΔ στην Τεχνόπολη στο Γκάζι προκειμένου να ενισχύσει τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη. Είχε προηγηθεί επικοινωνία των δύο πολιτικών προκειμένου να πεισθεί ο κ. Σαμαράς να στηρίξει ενεργά τον κ. Κακλαμάνη ο οποίος στον πρώτο γύρο προσπάθησε να εμφανισθεί ως ανεξάρτητος υποψήφιος προκαλώντας δυσαρέσκεια στην Ρηγίλλης. Το ηγετικό επιτελείο θεωρεί ότι το γεγονός ότι «δεν τράβηξε» ο κ. Κακλαμάνης είχε επίπτωση και στον κ. Κικίλια. Αν ο κ. Κακλαμάνης πάει καλύτερα στον δεύτερο γύρο θα έχει όφελος και ο κ. Κικίλιας. Το ίδιο ισχύει και για τον Πειραιά.

Η ΝΔ εκτιμά ότι μπορεί πλέον να κερδίσει το μεγάλο λιμάνι μετά την παρασκηνιακή συμφωνία που έγινε και ο κ. Πέτρος Μαντούβαλος δήλωσε ανοικτά ότι στηρίζει τον κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο για τον Δήμο και τον κ. Βασίλη Κικίλια για την περιφέρεια. Μία ακόμη μάχη με σημασία είναι για τον δήμο Θεσσαλονίκης όπου ο κ. Κώστας Γκιουλέκας έχει το προβάδισμα αλλά διαθέτει και την δεξαμενή των ψηφοφόρων του κ. Στέλιου Παπαθεμελή και του ΛΑΟΣ από όπου μπορεί να αντλήσει.

Γενικότερα η Ρηγίλλης ζητά εντατικοποίηση των προσπαθειών από όλα τα στελέχη θεωρώντας ότι αν πετύχει τους στόχους της τότε το πολιτικό αλλά και εσωκομματικό τοπίο την επομένη θα είναι εντελώς διαφορετικό.

Πηγή: www.protothema.gr