Ηττήθηκε στις λεπτομέρειες ο ΑΣΠΕΤ από τον 2ο στη βαθμολογία Αίολο Αγυιάς

Ηττήθηκε στις λεπτομέρειες ο ΑΣΠΕΤ από τον 2ο στη βαθμολογία Αίολο Αγυιάς

Δεκέμβριος 12, 2022 - 17:32
0 σχόλια

Μπορεί το τελικό 1-3(25-27, 23-25, 25-22, 20-25) να δείχνει ότι ο Αίολος Αγυιάς  πέρασε σχετικά εύκολα από την Τρίπολη επικρατώντας του τοπικού ΑΣΠΕΤ αλλά τα πράγματα μόνο έτσι δεν ήταν. Η ομάδα του Γιώργου Χρονόπουλου πάρα την σημαντική απουσία για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι της πρώτης σκόρερ της ομάδος της Χριστίνας της Ζάβου έκανε κατάθεση ψυχής και κόντραρε στα ίσια μια ομάδα που έχει μόλις δυο ήττες και αυτές από τον πρωτοπόρο Ερυθρό Αστέρα.                                                                                             Στο 1ο σετ η ομάδα της Τρίπολης προηγήθηκε με 6-4, ο Αίολος αντέδρασε κάνοντας το 11-15, 13-17, 14-19. Η ομάδα του ΑΣΠΕΤ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη ισοφαρίζοντας το σκορ σε 20 όλα και 23-23. Εκεί η πατρινή ομάδα πιο ψύχραιμη κατάφερε να πάρει τους δυο πόντους και το σετ με 25-23.                                                     

Στο 2ο σετ ο ΑΣΠΕΤ ξεκίνησε δυνατά έχοντας από την αρχή το προβάδισμα με 11-8 15-11. Η Πατρινή ομάδα μείωσε σε 19-18 ο ΑΣΠΕΤ καταφέρνοντας μάλιστα στη συνέχεια να προηγηθεί με 21-22 και 24-22 για να πάρει και αυτό το σετ με 22-25.  Στο τρίτο σετ  θα μπορούσε κάποιος να πει ότι η ομάδα της Τρίπολης θα παραδινόταν κυρίως από την ψυχολογική κόπωση αφού και στα δυο σετ έφτασε κοντά στο να τα κατακτήσει αλλά δεν τα κατάφερε. Κάθε άλλο όμως τα κορίτσια της Αρκαδίας έδειξαν αποφασισμένα να βάλουν δύσκολα για άλλη μια φορά στην Πατρινή ομάδα παίρνοντας αυτή την φορά όμως το σετ. Έτσι ξεκίνησαν πάλι δυνατά προηγούμενες στο σκορ με 14-9. Ο Αίολος με όπλο του το σέρβις μείωσε σε 15-13 , ο ΑΣΠΕΤ  πήγε στο  17-14, 18-17 και  19-18. Η Πατρινή ομάδα ισοφάρισε σε 21 όλα  αλλά η ομάδα του Γιώργου Χρονόπουλου με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να πάρει το σετ με 25-22 μειώνοντας το παιχνίδι σε 1-2 σετ.                                                                     

Στο τέταρτο σετ ο ΑΣΠΕΤ ξεκίνησε πάλι καλά έχοντας από την αρχή το προβάδισμα με 5-2, 7-5 και  12-8. Η Αχαϊκή ομάδα κατάφερε να ισοφαρίσει σε 13-13 και 15-15. Στη συνέχεια η κούραση της γηπεδούχου ομάδας που είχε σαν συνέπεια να μην έχει καθαρό μυαλό είχε ως  αποτέλεσμα ο Αίολος να  προσπεράσει  στο σκορ κάνοντας το 16-19, 17-21 και τελικά να φτάσει στο 21-25 παίρνοντας την νίκη με 1-3 σετ.                                                         

Παρά την ήττα τα κορίτσια του ΑΣΠΕΤ έδειξαν για άλλη μια φορά χαρακτήρα που παρά την απουσία της Ζάβου αλλά και οποιοδήποτε άλλο αγωνιστικό πρόβλημα μπορεί να  αντιμετωπίζουν καταθέτουν στο γήπεδο την ψυχή τους παίζοντας πάντα για την νίκη με οποιοδήποτε αντίπαλο έχουν απέναντί τους. Είναι σημαντικό για μια ομάδα που παίζει χωρίς έναν σημαντικό παίχτη σε δυο δύσκολα παιχνίδια να παίζει για την νίκη και όχι απλώς να κάνει διαχείριση μιας καλής ήττας. Και τα κορίτσια της Τρίπολης δείχνουν σε κάθε παιχνίδι ότι διαθέτουν και τη ικανότητα και την θέληση και την ψυχολογία να κάνουν μεγάλα παιχνίδια και να κάνουν υπερβάσεις.         

Επόμενο παιχνίδι του ΑΣΠΕΤ την ερχόμενη Κυριακή στο Λουτράκι που θα αντιμετωπίσει τον τοπικό Ποσειδώνα.                                                                                                                 

Στο χθεσινό παιχνίδι η ομάδα της Τρίπολης είχε 93 κερδισμένους πόντους έναντι 99 της αντιπάλου ομάδας, 38 πόντους επίθεση έναντι 54, 5 μπλοκ έναντι 4 , 13 άσσους έναντι 15 ενώ πήρε 37 πόντους από λάθη αντιπάλου έναντι 26.                                                                           

Πρώτη σκόρερ αναδείχθηκε η Πεντεφούντη με 17 πόντους με 14 πόντους επίθεσης και 3 άσσους ακολούθησε η Μπιρμπίλη με 13 με 5 πόντους επίθεσης , 6 άσσους και 2 μπλοκ, η Νικητοπουλου με 10 πόντους με 6 πόντους επίθεσης, 1 άσσο και 3 μπλοκ, η Μητσοπούλου με 8 πόντους όλοι πόντοι επίθεσης , η Χρονοπούλου Σήλια με 7 πόντους με 5 πόντους επίθεσης και 3 άσσους και η Καλόμαλου με έναν πόντο από άσσο. Στις άμυνες πρώτες ήταν η Χρονοπούλου και η Μπιρμπίλη με 22 η κάθε μία , ακολούθησαν η Πεντεφούντη με 18 , η Καραλέκα με 11 η Νικητοπούλου με 9, η Καλόμαλου με 5 και  η Σενγκέργκι με 4 . Στις πρώτες μπάλες πρώτη ήταν η Πεντεφούντη με 23 από τις οποίες οι 16 ήταν εξαιρετικές ενώ είχε και 5 λανθασμένες , ακολούθησε η Χρονοπούλου Σήλια με 21 από τις οποίες οι 15 ήταν εξαιρετικές , η Νικητοπούλου με 14 με τις 12 τέλειες ενώ είχε και 5 λανθασμένες, η Κυριαζή με 6 επιτυχημένες πρώτες μπάλες αλλά καμία εξαιρετική δηλαδή μέσα στα 3 μέτρα ενώ είχε και μια λανθασμένη, η Καλόμαλου με 2 με μια τέλεια και μία λάθος και τέλος η Μητσοπούλου με μία επιτυχημένη αλλά όχι τέλεια και μία λανθασμένη.   
ΑΣΠΕΤ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: (Χρονόπουλος Γιώργος) ΠΕΝΤΕΦΟΥΝΤΗ, ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ, ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΑΡΑΛΕΚΑ, ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ Ι. ΣΕΝΓΚΕΡΓΚΙ, ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ,  ΚΥΡΙΑΖΗ, ΚΑΛΟΜΑΛΟΥ, ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ Σ.
ΑΙΟΛΟΣ ΑΓΥΙΑΣ : (Γεράνιος Αν) ΓΚΟΤΖΙΑ, ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΛΑΤΑΡΑ, ΜΥΛΩΝΑ, ΠΕΛΛΟΥΜΠΙ, ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΛΙΝΑΡΔΟΥ, ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.