Ιστορική μέρα η 29η Μαρτίου για τον Προοδευτικό Σύλλογο Νεστάνης (pics)

Ιστορική μέρα η 29η Μαρτίου για τον Προοδευτικό Σύλλογο Νεστάνης (pics)

Μάρτιος 29, 2024 - 09:13
0 σχόλια

Ιστορική μέρα σήμερα για τον Προοδευτικό Σύλλογο της Νεστάνης.

29 Μαρτίου 1925
Ανάμεικτα συναισθήματα μου δημιουργούνται κάθε χρόνο ,τέτοια μέρα όταν έρχεται στη θύμηση μου  ότι πριν περίπου έναν αιώνα οι ιδρυτές του Ιστορικού μας Συλλόγου του Προοδευτικού έστειλαν το πρώτο εξερχόμενο έγγραφο τους,στους εν Αμερική Πατριώτες Τσιπιανήτες που ήταν ήδη στην ξενιτειά.

-29 Μαρτίου 1925
-Προς τους εν Αμερική Τσιπιανήτες
         "Αγγέλλομεν την ίδρυσιν του Συλλόγου και κέμομεν έκκλησιν υπέρ ευοδώσεως του σκοπού του Συλλόγου"
(Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ακολουθούν )

Και για ποιο λόγο ;

Τους ενημέρωσαν ότι μετά από πολλές προσπάθειες ίδρυσαν Σύλλογο με το όνομα Προοδευτικός και τους ζήτησαν βοήθεια για να ευοδωθεί ο λόγος  που τον δημιούργησαν .

Ένας σύλλογος που κρατά τα Σκήπτρα ενός από τους μακροβιότερους ίσως  Συλλόγους στην Ελλάδα ΧΩΡΙΣ ΠΑΥΣΗ ,ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΗ της  ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ ΤΟΥ.

Είχα την τύχη,τη χαρά την τιμή και προπάντων τη μεγάλη ευθύνη όπως όφειλα ηθικά  να  υπηρετήσω και εγώ τον Ιστορικό αυτόν Σύλλογο τον Προοδευτικό , από τη θέση του Προέδρου & γραμματέα παρ' όλες τις παραλήψεις τα λάθη και τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε όπως είναι λογικό για κάποιον που  ασχολείται με τα κοινά, και  να παραδώσω τη σκυτάλη στους επόμενους Νεστανιώτες αποκλειστικά (όπως ορίζει το καταστατικό )που επιθυμούν να είναι στο 9μελες συμβούλιο  για να συνεχίσει την πορεία του  ο Ιστορικούς αυτός Σύλλογος.

Ο Προοδευτικός Σύλλογος της Νεστάνης με
Το Βαρύ του παρελθόν
Το δυναμικό του παρών και το
Ελπιδοφόρο μέλλον
Θα συνεχίσει να προσφέρει στον τόπο και στον συνάνθρωπο (όπως όρισαν οι ιδρυτές αυτού.)
ΠΑΝΤΑ βέβαια με τη βοήθεια ΟΛΩΝ μας
.
(Για την ιστορία το δεύτερο εξερχόμενο το διοικητικού συμβουλίου τότε το έστειλε στον Αστυνομικό σταθμό για να ενημερώσει την κατάσταση των μελών του).
Αξίζει κάποιος να παρατηρήσει στις φωτογραφίες που ακολουθούν τον τρόπο γραφής με πένα & καλλιγραφία.

Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, εκ Νεστάνης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.