«Ήρωες από Μέταλλο»: Εγκαίνια για την έκθεση του Νίκου Φλώρου στο Σύδνεϋ μέσω Τρίπολης (pic)

«Ήρωες από Μέταλλο»: Εγκαίνια για την έκθεση του Νίκου Φλώρου στο Σύδνεϋ μέσω Τρίπολης (pic)

Μάρτιος 27, 2022 - 17:51
0 σχόλια

Το Πολεμικό Μουσείο, με εκθέματα από το Μουσείο Αθηνών και του Παραρτήματος της Τρίπολης, συμμετέχει στην έκθεση με τις δημιουργίες του Νίκου Φλώρου «Ήρωες από Μέταλλο», που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας ΚΚ Μακάριου και τον Οργανισμού της Βασιλειάδας, στο δημαρχείο του Σύδνεϋ της Αυστραλίας, στο πλαίσιο εορτασμού για τα διακόσια (200) χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

Η τελετή των εγκαινίων έγινε την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022, όπου ο διεθνώς καταξιωμένος καλλιτέχνης Νίκος Φλώρος, από τον χώρο του Πολεμικού Μουσείου της Τρίπολης σε ζωντανή σύνδεση, απηύθυνε τον χαιρετισμό του στη μακρινή Ήπειρο στους επίσημους προσκεκλημένους και τα μέλη της ομογένειας που παρευρέθηκαν στην τελετή.

Την επικοινωνιακή αυτή εκστρατεία διοργάνωσε το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης, σε συνεργασία με την εθελοντική προσφορά των πιο κάτω φορέων τους οποίους ευχαριστούμε θερμά:

Το Λύκειο Ελληνίδων, όπου μέλη του με τις με τις παραδοσιακές φορεσιές της περιοχής, μαυροφούστανο Τεγεάτικη γυναικεία φορεσιά νυφική και τη φουστανέλα της Πελοποννήσου, πλαισίωσαν την εικόνα με τα αρώματα και τα χρώματα του Μοριά.

Την «Τηλεηχητική»και τους κυρίους Γεώργιο Αλέμη και Ηλία Γεωργακόπουλο που εξασφάλισαν υψηλή ποιότητα εικόνας και ήχου κατά τη σύνδεση.

Το φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών Παναγιώτας Μπουρτσουκλή, που επιμελήθηκε την μετάφραση της ομιλίας, ώστε στην Αυστραλία να ακουστούν ταυτόχρονα και οι δύο γλώσσες η Ελληνική και η Αγγλική.

Τον Φίλιππο Κωνσταντόπουλο για τη σκηνοθετική οργάνωση

Τις επιχειρήσεις Fashionstores Timosκαι Ligeri hairdesign, που φρόντισαν την εμφάνιση του Νίκου Φλώρου.

Δελτίο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.