Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας: Προχωράμε σε άμεση καταγραφή των ελλείψεων σε όλα τα κέντρα Υγείας της Αρκαδίας (vid)

Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας: Προχωράμε σε άμεση καταγραφή των ελλείψεων σε όλα τα κέντρα Υγείας της Αρκαδίας (vid)

Ιανουάριος 11, 2023 - 10:00
0 σχόλια

Δεν έχει γίνει γνωστή κάποια εξέλιξη για τις προσλήψεις οδηγών ασθενοφόρων για τα Κέντρα Υγείας

Μετά τις εκλογές που έγιναν στον Ιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας, για μία ακόμη φορά ο Βασίλης Ψυχογυιός αναδείχθηκε πρόεδρος, ενώ πλέον κατέχει και μια θέση στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ως ταμίας.

Μιλώντας στην κάμερα του arcadiaportal.gr μοιράστηκε μαζί μας το γεγονός ότι 22 χρόνια τώρα δραστηριοποιείται στον σύλλογο, ενώ αναφέρθηκε και σε  επίκαιρα ζητήματα όπως η έλλειψη προσωπικού στα Κέντρα Υγείας του νομού μας, η έξαρση των ιώσεων και η έλλειψη των φαρμάκων.

Αρχικά, ο κ. Ψυγογυιός ευχαρίστησε θερμά το διοικητικό συμβούλιο με το οποίο για μία ακόμη χρονιά θα δουλέψουν μαζί για να επιλύσουν προβλήματα του κλάδου. Όπως τόνισε, με δικές τους παρεμβάσεις έχουν συμβάλει στην προώθηση σημαντικών θεμάτων. Για παράδειγμα, μετά την επίσκεψη στην πόλη μας του υπουργού Υγείας κ. Θάνου Πλεύρη όσο και της αναπληρώτριας υπουργού κυρίας Μίνας Γκάγκα έλαβαν  για μία ακόμη φορά την επιβεβαίωση ότι οι ιατρικοί σύλλογοι θα μετέχουν πλέον ενεργά στην διοίκηση των νοσοκομείων, κάτι που ίσως και πριν από τις εθνικές εκλογές να γίνει πραγματικότητα.

Ο κ. Ψυχογυιός πιστεύει ότι οι συνθήκες έχουν ωριμάσει, ώστε ένας φορέας που γνωρίζει σαφώς καλύτερα τα προβλήματα στο νοσοκομείο της περιοχής να μπορεί να έχει πιο ενεργό ρόλο.  

Όσον αφορά τις ελλείψεις που συναντάμε σε πολλά Κέντρα Υγείας της περιοχής μας και ιδιαίτερα αυτά της Γορτυνίας, ο κ. Ψυχογυιός επεσήμανε ότι άμεσα προχωρεί η πλήρης καταγραφή ελλείψεων τόσο σε κτιριακές υποδομές όσο και σε έμψυχο δυναμικό, ώστε να υπάρχει μια σαφής εικόνα για την κατάσταση. Σίγουρα η θέση του ταμία στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ενισχύει τη δυνατότητα επικοινωνίας των προβλημάτων, κάτι που όμως προϋποθέτει, όπως τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου, την ανταπόκριση από την Πολιτεία.

«Προφανώς δεν έχει νόημα να έχουμε ασθενοφόρα χωρίς οδηγούς και οδηγούς χωρίς ασθενοφόρα», σχολίασε ο κ. Ψυχογυιός. Παράλληλα, επεσήμανε ότι για τον σύλλογο η σωστή εκπαίδευση των οδηγών είναι επίσης ένα σημαντικό πεδίο, καθώς δεν πρόκειται μόνο για τη διακομιδή των ασθενών.

Σχετικά με την πρόσληψη των νέων οδηγών δεν έχει γίνει γνωστή ακόμα κάποια εξέλιξη και αναμένεται απόφαση από το υπουργείο Οικονομικών.

Ακόμα, ο κ. Ψυχογυιός αναφέρθηκε στην έξαρση των ιώσεων στην πόλη μας.

Η αύξηση των κρουσμάτων της εποχιακής γρίπης σε συνδυασμό με τον κορωνοϊό έχουν επιβαρύνει κατά πολύ την κατάσταση στο νοσοκομείο.

Αν μιλήσετε με παιδιάτρους θα σας πουν ότι αυτό το διάστημα έχουν μαρτυρήσει

Το γεγονός ότι ξεχάσαμε τα μέτρα προφύλαξης καθώς και ότι τα παιδιά λόγω του εγκλεισμού έχουν αναπτύξει ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα σηματοδότησαν αυτή την αύξηση.

Παράλληλα, η έλλειψη των φαρμάκων έχει επίσης επηρεάσει σημαντικά τον πληθυσμό, ιδιαίτερα τους γονείς που αγχώνονται για τα παιδιά τους.

Υπομονή και εγκράτεια συμβουλεύει ο κ. Ψυχογυιός ενώ ελπίζει ότι στο τέλος του μήνα η κατάσταση θα εξομαλυνθεί. Η αυξημένη ζήτηση, το κλείσιμο εργοστασίων σε άλλες χώρες που παράγουν τις συσκευασίες των φαρμάκων καθώς και οι παράλληλες εξαγωγές είχαν ως αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε αυτή την κατάσταση. Για παράδειγμα, μια εταιρεία φαρμάκου θα προτιμήσει να πωλήσει το προϊόν της σε μια χώρα με υψηλή τιμή παρά σε μια άλλη με χαμηλότερη. «Κάτι που θα έπρεπε να είχε προβλέψει η Πολιτεία νωρίτερα» όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος.

Τέλος, για το ζήτημα αυτό είχαν γίνει παρεμβάσεις από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνέντευξη με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας Βασίλη Ψυχογυιό


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.