Η Βόρεια Κυνουρία θα ακολουθήσει το νόμιμο σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων (vid)

Η Βόρεια Κυνουρία θα ακολουθήσει το νόμιμο σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων (vid)

Νοέμβριος 18, 2016 - 12:12
0 σχόλια

Για τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά και για τη διαχείριση των απορριμμάτων μίλησε ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς σε συνέντευξη που παραχώρησε τις προηγούμενες ημέρες στο ArcadiaPortal.gr.

Αρχικά, ο δήμαρχος σχολίασε την ακύρωση της τακτικής συνεδρίασης του Φορέα η οποία, όπως ανέφερε, έχει να κάνει με το γεγονός ότι μέλη του Φορέα ήθελαν να ενημερωθούν περισσότερο για  τη μελέτη του ΠΕΣΔΑ.

Το θλιβερό είναι να υπάρχει αδυναμία συγκρότησης και συνεδρίασης του συμβουλίου

Για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έχει γίνει συνεδρίαση του Φορέα, μετά και την παραίτηση του προέδρου, γεγονός το οποίο είναι θλιβερό, εκτός του ότι δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα από τον Νόμο.

Το σχέδιο του ΠΕΣΔΑ έχει ψηφιστεί ομόφωνα από τον ΦΟΔΣΑ. Ο δήμαρχος τόνισε για ακόμα μία φορα ότι η ασυμφωνία που υπάρχει μεταξύ της ΣΜΠΕ και του ΠΕΣΔΑ περιπλέκει τα πράγματα.

«Δεν έχουμε να κρίνουμε το σχέδιο ΣΔΙΤ ή το μη σχέδιο ΣΔΙΤ καθώς το πλαίσιο διαχείρισης των απορριμμάτων το ορίζει ο ΦΟΔΣΑ με το σχέδιο ΠΕΣΔΑ που υποβάλλει και βρίσκεται στο στάδιο έγκρισης από το Περιφερειακό Συμβούλιο, έπειτα δημοσιεύεται σε ΦΕΚ και μετά περνά από έγκριση του υπουργείου.»

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας έχει τις δικές του απόψεις και τις έχει θέσει και στο πλαίσιο της νομιμότητας θα πειθαρχήσει σε όποιον σχεδιασμό υπάρχει και θα μπορεί να νομιμοποιήσει εργασίες διαχείρισης των απορριμμάτων, είπε ο δήμαρχος.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μαντάς μίλησε και για τη μοναδική χωματερή στον ποταμό Τάνο η οποία και έχει αποκατασταθεί, αλλά όπως ανέφερε, έχει τοποθετηθεί φράγμα μέσα στην κοίτη του ποταμού Τάνου και οι εργασίες που έχουν γίνει μέσα στην κοίτη είναι επικίνδυνες σε μια ενδεχόμενη νεροποντή.

Ο Δήμος δεν έχει παραλάβει οποιαδήποτε εργασία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τέλος, ο δήμαρχος μίλησε και για την ψηφοφορία για τον πρόεδρο και για το αν πιστεύει ότι θα υπάρξει πρόβλημα με τις υποψηφιότητες στον Φορέα Διαχείρισης, λέγοντας ότι δεν μπορεί να προδικάσει κάποιο αποτέλεσμα, και στέλνοντας ένα μήνυμα ότι η νέα διοίκηση θα πρέπει να διαχέει τις πληροφορίες που αφορούν σ τις αποφάσεις διαχείρισης στους δημότες, στους δημάρχους και να έχουν νομική ισχύ.

Έφ.Κ
 

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Η Βόρεια Κυνουρία θα ακολουθήσει το νόμιμο σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.