Η θέση της Περιφέρειας παραμένει ίδια: Η Μεγαλόπολη είναι περιβαλλοντικά κορεσμένη (video)

Η θέση της Περιφέρειας παραμένει ίδια: Η Μεγαλόπολη είναι περιβαλλοντικά κορεσμένη (video)

Οκτώβριος 02, 2013 - 15:48

Μιλάμε όταν πρέπει και έχουμε κάτι να πούμε όσον αφορά το μεγάλο έργο- μοντέλο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα σκουπίδια

Μετά την δημοσιοποίηση από πλευράς ΜΜΕ της Μεγαλόπολης ότι έχει επιλεγεί η ΤΚ Γέφυρας για την κατασκευή εργοστασίου απορριμμάτων η απάντηση της Περιφέρειας ήταν άμεση. Σε δηλώσεις της στο www.arcadiaportal.gr η αντιπεριφερειάρχης επικοινωνίας Ντίνα Νικολάκου ξεκαθάρισε στέλνοντας ίσως και ένα μήνυμα προς συγκεκριμένους αποδέκτες ότι "για την Περιφέρεια Πελοποννήσου η Μεγαλόπολη είναι μία περιβαλλοντικά κορεσμένη περιοχή".

Ξεκαθάρισε η κα. Νικολάκου ότι στο η Περιφέρεια στη χωροθεσία δεν έχει καμία εμπλοκή και όσον αφορά το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων μιλά όταν έχει να πει κάτι συγκεκριμένο ενώ υπεραμύνθηκε για μία ακόμα φορά του έργου αυτού καθαυτού και της διαδικασίας που ακολουθήθηκε και που χαρακτηριζόταν από διαφάνεια και νομιμότητα. Στοιχεία που την καθιστούν μοντέλο και για τις άλλες περιοχές της χώρας.

Σημείωσε ακόμα ότι οι προτάσεις της ΤΕΡΝΑ θα αξιολογηθούν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος θα σταλούν στην Περιφέρεια για γνωμοδότηση, αφού γίνει διαβούλευση όπως ορίζει ο νόμος και την τελική απόφαση θα την λάβει το ΥΠΕΚΑ στηριζόμενο σε συγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους και όχι αυθαίρετα.

Γι αυτό συνέστησε υπομονή μέχρι να τεθεί σε διαβούλευση η ΜΠΕ και να γνωστοποιηθούν πλήρως οι χώροι που έχουν προταθεί από την ΤΕΡΝΑ μαζί με τις εναλλακτικές λύσεις.

Δείτε στο βίντεο αναλυτικά τις δηλώσεις της κας. Νικολάκου...

ε.τ.

Video: 

youtube://v/v5dGoIX6d_w