Η θάλασσα , οι ναυτικοί και οι αλιείς στο επίκεντρο της ανάπτυξης της Νότιας Κυνουρίας (vid)

Η θάλασσα , οι ναυτικοί και οι αλιείς στο επίκεντρο της ανάπτυξης της Νότιας Κυνουρίας (vid)

Σεπτέμβριος 01, 2018 - 14:02
0 σχόλια

Στον Τυρό την Παρασκευή 31 Αυγούστου το βράδυ πραγματοποιήθηκε μια γιορτή μνήμης με το βλέμμα στο μέλλον για την πλούσια ναυτική παράδοση του τόπου αλλά και της Νότιας Κυνουρίας γενικότερα. Και τούτο διότι η ελληνική ναυτιλία και η ελληνική αλιεία αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της κληρονομιάς μας. Πρέπει όχι μόνο να προστατευτεί, αλλά κα να της δοθούν κίνητρα στο μέλλον διότι είναι η καρδιά της ανάπτυξης των παραθαλάσσιων περιοχών μας.

Όλα τα παραπάνω βρέθηκαν στο επίκεντρο της Γιορτής της Θάλασσας, των Ναυτικών και του Ψαρά που έγινε στο όμορφο λιμάνι του Τυρού. Ο βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στον χαιρετισμό του δεν εξήρε μόνο την προσφορά των ναυτικών και των αλιέων, αλλά και εκείνων που μένουν πίσω: «Τη γυναίκα-σύζυγο, μάνα, αδελφή που έμεινε πίσω στο σπίτι για να στηρίξει την οικογένεια».

Ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσίκατος είπε: «Τιμάμε τους ναυτικούς, τους ψαράδες μας. Η θάλασσα είναι η συντροφιά, η διασκέδαση, η εργασία, η όμορφη εικόνα.

Ο τόπος μας έχει τόσες δυνατότητες και θέλει να αλλάξει και να εξελιχθεί, και γι' αυτό πατάμε πάλι στο γαλάζιο της θάλασσας για τον σχεδιασμό μας για το μέλλον.

«Το υγρό στοιχείο του τόπου γίνεται το συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Στα θεμέλια της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας. Σας σκεφτόμαστε, σας θυμόμαστε, σας ευχόμαστε καλές θάλασσες».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Ρουμελιώτης επεσήμανε: «Η σημερινή εκδήλωση είναι μια καλή ευκαιρία για να προβάλλουμε τους ναυτικούς μας και τους ψαράδες μας. Το όμορφο αυτό ψαροχώρι είναι σημείο ανάπτυξης, είναι ο φάρος μας. Η  Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι πάντοτε αρωγός. Οι οδικοί άξονες, το καταδυτικό πάρκο, πολλά άλλα έργα βρίσκονται εν εξελίξει. Εμείς από την πλευρά μας, με την καθοδήγηση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στις παραθαλάσσιες περιοχές. Τιμάμε εκείνους που χάθηκαν. Εύχομαι καλές ψαριές».

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού ανέφερε: «Η γιορτή αυτή είναι θεσμός για την περιοχή. Η θάλασσα και οι δραστηριότητες συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής. Οι ναυτικοί και οι αλιείς μας ανταγωνίζονται σε επιτυχία τις ισχυρότερες ναυτικές δυνάμεις του κόσμου».

 

Video: 

Arcadiaportal.gr - Γιορτή ψαρά ,ομιλίες


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.