Η "Σπίθα" του Μίκη Θεοδωράκη...

Η "Σπίθα" του Μίκη Θεοδωράκη...

Απρίλιος 05, 2011 - 16:46
6 σχόλια

Της Γιούλης Παπαδοπούλου

Χθες το πρωί, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 (στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη) ο Συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, άστραψε και βρόντηξε κατά των πολιτικών και των μεθόδων που εφαρμόζουν για την χρεωκοπία της Ελλάδας και το ξεπούλημα των Εθνικών Μνημείων.

Καταφέρθηκε εναντίον ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των πολιτικών, που υπέκυψαν στην κυβερνητική πολιτική της επιτήρησης του ΔΝΤ, του Μνημονίου και της Τρόικας, χαρακτηρίζοντας ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ την υποτελική στάση της Κυβέρνησης.

Ο κ. Μίκης Θεοδωράκης, είπε έξω από τα δόντια, αλήθειες που ΄΄καίνε΄΄  ολόκληρο το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα του σήμερα, αλλά και τους πολιτικούς που με την σιωπή και την αδράνειά τους, γίνονται συνένοχοι, στην οικονομική εξαθλίωση της χώρας, η οποία με τη σειρά της, θα οδηγήσει σε ξεπούλημα των Εθνικών Μνημείων, όπως έχει υπογραφεί στις συμφωνίες της Κυβέρνησης με το ΔΝΤ
Ο κ. Θεοδωράκης, με έντονη συγκίνηση αλλά και έκδηλη οργή και αγανάκτηση, μίλησε για την απόφαση υπαγωγής της χώρας στον μηχανισμό στήριξης και την χαρακτήρισε παράνομη, αντισυνταγματική και πραξικοπηματική.
Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο Σύνταγμα, είπε πως σε περίπτωση κρατικής δανειοληπτικής απόφασης, απαιτείται Κοινοβουλευτική ψηφοφορία, με πλειοψηφία των 3/5 του συνόλου των μελών και επικύρωση της απόφασης, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Στην περίπτωση της χώρας μας, η απόφαση ελήφθη από την Κυβέρνηση, χωρίς ψηφοφορία, χωρίς την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας, με μόνη την υπογραφή του υπουργού των οικονομικών.
Κατήγγειλε πως έχουν κοστολογηθεί και αξιολογηθεί, τα μεγαλύτερα Εθνικά Μνημεία της χώρας, από το ΔΝΤ, με αποδοχή από την κυβέρνηση, αλλά και τα άλλα κόμματα. Ανέφερε συγκεκριμένα την Ακρόπολη (αξίας κατά το ΔΝΤ 100 δις ευρώ), την Αρχαία Ολυμπία, την Επίδαυρο, το Σούνιο….
Με οργή επίσης μίλησε, για την συνεχιζόμενη και προκλητικά αποδεκτή από όλα τα κόμματα, ατιμωρησία των πολιτικών ΌΛΩΝ των κυβερνήσεων από το ΄50 και μετά, η οποία οδηγεί τη χώρα σε ξεπούλημα, τον λαό στην εξαθλίωση και όλους όσους έχουν καταληστέψει το κράτος, σε πλουτισμό και αλαζονεία.
Τονίζοντας πως ΟΛΑ όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα σήμερα, είναι παράνομα και αντισυνταγματικά, κάλεσε την Δικαιοσύνη να εκτελέσει το ΚΑΘΗΚΟΝ της  και τους πολίτες όλους ανεξαιρέτως, σε μια ειρηνική επανάσταση κατά της πολιτικής  του ΔΝΤ που εκποιεί τη χώρα και το ανθρώπινο δυναμικό της, προς το συμφέρον των οργανωμένων παγκοσμίων οικονομικών  κυκλωμάτων.
Ήταν πραγματικά ιδιαίτερα συγκινητικό, το πάθος και η εθνική συνείδηση του Ανθρώπου που από την παιδική του ηλικία, αντιστέκεται στην δουλεία, στην εξάρτηση και την υποταγή και σε κάθε καταστρατήγηση των δημοκρατικών ελευθεριών των πολιτών. Και που έχει πληρώσει αυτή τη στάση ζωής, με βασανιστήρια, φυλακές και αίμα.
Με πόνο ψυχής, προσκάλεσε κάθε πολίτη που σέβεται τον εαυτό του και την Ελευθερία του, να συνταχθεί στην κίνηση πολιτών που ο ίδιος ιδρύει, με το όνομα ΣΠΙΘΑ, για την σωτηρία της χώρας.
Η αγωνία του διατυπώθηκε κορυφαία, στην ανάγκη της ήσυχης και ειρηνικής επανάστασης, που ΠΡΕΠΕΙ να συμβεί, για να γλυτώσουμε από ΄΄τουςπραξικοπηματίες΄΄ με ενωμένους όλους τους πολίτες που ακόμα νοιώθουν Έλληνες.
Ευχήθηκε μόνο, να ενταχθούν στη ΣΠΙΘΑ ενεργοί και δραστήριοι πολίτες, πέρα από κόμματα και συμφέροντα, για να συνεχίσουν το όραμα της Ελεύθερης Ελλάδας, αφού ο χρόνος για τον ίδιο, είναι βραχύς….
Αθάνατε ΜΙΚΗ ας μπορούσαν να έχουν την παρρησία, την αρχοντιά και την αφοβία σου, μερικά μόνο από τα σκουλήκια του πολιτικού γίγνεσθαι που τρώνε τις ζωντανές μας σάρκες.

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/SwqRB_VRLNk


6 Σχόλια

Ούτε ένα σχόλιο για τον Μίκη???

Mονο με τη συνταγη ΜΙΚΗ θα σωθουμε ας δουμε και πολιτικους στη φυλακη6

O μικης ειναι ψωνιο καλος μουσικος αλλα απο πολιτικη ασχετος

ΝΑΙ ΡΕ, ΑΣΧΕΤΟΣ.ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΟΙ.ΤΑ ΣΑΙΝΙΑ.ΑΣΕ ΤΩΡΑ.ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΕΙΠΕ.ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΓΡΑΦΙΚΟ.ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΔΕΙΣ.

Συμφωνώ με όλα αυτά που είπε ο Μίκης και ειδικά με την πραγματοποίηση ειρινικών επαναστάσεων για να καταλάβουν σε όλο τον κόσμο ότι δεν κυβερνά η Goldman Sacs και οι προσκείμενοι σε αυτήν οίκοι αξιολόγησης. Μας δουλεύουν κανονικά αλλά αυτό δεν θα περάσει ο λαός θα αντιδράσει.

Aγαπητοί αναγνώστες, όσοι ΄΄σχολιάζετε΄΄ με ιδιαίτερη ευκολία τον ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ αρνητικά, νομίζω πως αυτή ειδικά την εποχή, αντί να ρίχνουμε λάσπη σε ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ή να αφορίζουμε ό,τι δεν μπορούμε να καταλάβουμε και δεν μας εκφράζει, είναι τουλάχιστον απαράδεκτο. Ποιός από εμάς έχει να επιδείξει έστω και μια σταγόνα ιδρώτα κατατεθειμένου στον αγώνα για Ελευθερία και Δημοκρατία; Ποιός έχει το πολιτικό ήθος και την πνευματική εμβέλεια ν΄αντιπαρατεθεί με ανθρώπους που έφαγαν την εξορία και τα βασανιστήρια στο πετσί τους, όπως ο ΜΙΚΗΣ; Και ποιός έχει δικαίωμα μέσα από την ανανδρία της ανωνυμίας, να νομίζει ότι μπορεί να χλευάσει τον αγώνα ενός πνευματικού γίγαντα, στο μεγαλείο της προσωπικότητας και του έργου, του οποίου, υποκλίνεται ολόκληρη η ανθρωπότητα; Μήπως να σοβαρευτούμε λιγάκι και να κοιτάξουμε ο καθένας μας τη δική μας - υπαρκτή ή ανύπαρκτη- συμβολή στον πολιτισμό και την εξαφάνιση της γενικής ευτέλειας;;;;; Πάντως για να μάθουμε λίγο περισσότερα για τα όσα μας έχουν ετοιμάσει και ενάντια στα οποία επαναστατεί το κίνημα ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη, μπορούμε να διαβάσουμε λίγο κάποιες από τις οικονομικές θεωρίες του ΣΟΚ που εφαρμόζονται και στην περίπτωσή μας. Ένα καλό βιβλίο και πρώτο σε πωλήσεις και στη χώρα μας είναι το : ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ. Για όσους πιθανόν ενδιαφέρονται.