Η Ρόδος τίμησε τον Αρκά Γεώργιο Καραδήμα (pics)

Η Ρόδος τίμησε τον Αρκά Γεώργιο Καραδήμα (pics)

Ιούνιος 13, 2016 - 12:55
0 σχόλια

Φημισμένος ο τόπος της Αρκαδίας για τα πολλά αγαθά της, για την ιστορία της και για τόσα πολλά ακόμα τα οποία την κατατάσσουν ως πρότυπο στα αρχαία, νέα και σύγχρονα χρόνια.

Πολλοί οι φημισμένου Αρκάδες οι οποίοι διαπρέπουν στη ζωή τους, είτε για το μυαλό τους είτε για τα κατορθώματά τους είτε για το έργο τους.

Ο κ. Γιώργος γεννήθηκε στις 14-9-1940, όπως μας ανέφερε, και στα δύσκολα εκείνα χρόνια κατάφερε να ξεχωρίσει κάνοντας στίβο και κερδίζοντας πολλά χρυσά μετάλλια. Το 1964 μπήκε στη Γυμναστική Ακαδημία αφού τελείωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, λάμβανε μέρος στους στρατιωτικούς αγώνες για να κρατηθεί σε φόρμα.

Το 1967 ο κ. Καραδήμας διορίστηκε στη Ρόδο ως γυμναστής και συγχρόνως έπαιζε στον Διαγόρα Ρόδου. Όπως μας δήλωσε, πάντα, μα πάντα, αθλείτο, διότι έχει αφιερώσει τη ζωή τους στον αθλητισμό, αλλά και στον να μεταφέρει μέσω της εκπαιδευτικής του ταυτότητας τα οφέλη του στα παιδιά.

Οι επιτυχίες για τον Αρκά πρωταθλητή δεν σταματούν εδώ. Έγινε προπονητής στον Άρη Αρχαγγέλων στη Ρόδο αλλά και σε μία ομάδα στην Κω. Τότε ήταν που η ομάδα του αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Δωδεκανήσων, με τον ίδιο στο τιμόνι της ομάδας, αλλά ως παίκτη. Πριν από τον αγώνα των παλαιμάχων θα τιμηθεί ο πρώην προπονητής του Άρη Αρχαγγέλου την περίοδο 1970-71, Γεώργιος Καραδήμας, ο οποίος είναι κι επίσημος προσκεκλημένος της εκδήλωσης και θα βρεθεί στο γήπεδο Αρχαγγέλου μετά από 46 χρόνια. Επίσης θα τιμηθούν και οι ποδοσφαιριστές της περιόδου εκείνης.

Ζώντας ταπεινά ο κ. Καραδήμας είχε σβήσει τα ίχνη του από τα αθλητικά δρώμενα με τον κόσμο που τον γνωρίζει αν τον έχει χάσει.

Μετά τη δημοσίευση που έκανε το ArcadiaPortal παράγοντες του αθλητισμού από το νησί της Ρόδου τον βρήκε και του απέδωσε τιμές βραβεύοντάς τον για το μεγάλο του έργο στα αθλητικά δρώμενα στο Νησί των Ιπποτών.
Ο κ. Καραδήμας ήταν προπονητής του Άρη Αρχαγγέλου την περίοδο 1970-71, και στο πλαίσιο φιλικής αναμέτρησης παλαίμαχων με αντίπαλο τον Άρη Θεσσαλονίκης στον Αρχάγγελο σε μια σεμνή τελετή βράβευσε των Αρκά προπονητή.

Όπως αναφέρει και η «Ημερήσια πρωινή εφημερίδα της Ρόδου» τιμώμενο πρόσωπο της φιλικής συνάντησης ήταν ο Γεώργιος Καραδήμας, προπονητής του Άρη Αρχαγγέλου την περίοδο 1969-1972, ο οποίος κατασυγκινημένος παρέλαβε τιμητική πλακέτα αφού είχε να βρεθεί στο γήπεδο Αρχαγγέλου 45 χρόνια.

Ο φιλικός αγώνας ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα και έληξε ισόπαλος 2-2. Προηγήθηκε αγώνας προπαίδων ανάμεσα στον Ταξιάρχη Αρχαγγέλου και τον Απόλλωνα Καλυθιών με σκορ 2-3.

Ευχαριστούμε πολύ τον πρώην προπονητή του Άρη, του Αγίου Γεωργίου και του Κλεόβουλου και νυν αντιδήμαρχο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Νεολαίας και Αθλητισμού κ. Στέργο Παρδαλό για το φωτογραφικό υλικό.

Δείτε ΕΔΩ το αφιέρωμα του ArcadiaPortal.gr στον κ. Καραδήμα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.