Η πρώτη γενική συνέλευση του Αναπτυξιακού Συλλόγου «Αλφειός-Μαίναλο 2020»

Η πρώτη γενική συνέλευση του Αναπτυξιακού Συλλόγου «Αλφειός-Μαίναλο 2020»

Δεκέμβριος 08, 2016 - 18:33
0 σχόλια

Στις 26/11/2016 στην αίθουσα του εστιατορίου Ηλία Ταλούμη, στο Ελληνικό Γορτυνίας, συνήλθε η πρώτη Τακτική Γενική Συνέλευση Αρχαιρεσιών του Συλλόγου σύμφωνα με την συνημμένη πρόταση.

Στην συνέλευση συμμετείχαν 44 ταμειακά ενήμερα μέλη σε σύνολο 48 μελών (σύμφωνα με την συνημμένη κατάσταση συμμετοχών) και ως εκ τούτου η ΓΣ είναι σε απαρτία.

Ο πρόεδρος της απερχόμενης Διοικούσας επιτροπής πρότεινε στη ΓΣ να αναλάβει ο ίδιος την προεδρεία της ΓΣ δεδομένου ότι υπάρχει μόνο ένα θέμα ημερήσιας διάταξης: Ενημέρωση. Η πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή και ο κ. Μ. Τσουκιάς ανέλαβε πρόεδρος της ΓΣ.

Στην συνέλευση συμμετείχαν και χαιρέτησαν εκπρόσωποι των τριών ενδιαφερομένων Δήμων, ήτοι από τον Δήμο Γορτυνίας ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Τρικολώνων κ. Κ. Κανελλόπουλος, από τον Δήμο Μεγαλόπολης τριμελής αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Β. Χίνη, τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Γόρτυνος κ. Δ. Γιώτη και τον πρώην δήμαρχο Φαλαισίας και νην δημοτικό σύμβουλο κ. Ι. Φουσέκη και από τον Δήμο Τρίπολης ο Αντιδήμαρχος κ. Σ. Παπαδημητρίου. Και οι τρείς εκπρόσωποι των Δήμων κατά την ομιλία τους εξήραν την σημασία της υλοποίησης του προγράμματος ΤΑΠΤΟΚ στην περιοχή καθώς και την σημασία της ενεργού συμμετοχής των πολιτών στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του.

Τη Γ.Σ. παρακολούθησαν επίσης η κ. Παπαηλιού και η κ. Τουρλούκη ως εκπρόσωποι της Διαχειριστικής Αρχής του ΠΕΠ Πελοποννήσου καθώς και ο κ. Γ. Παυλάκης, Δ/νων Σύμβουλος της  εταιρίας Ομας ΑΕ και σύμβουλος της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το ΠΕΠ. 

Αρχικά ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Τσουκιάς ενημέρωσε αναλυτικά τα μέλη για τις ενέργειες και τις αποφάσεις του Δ.Σ από την προηγούμενη ΓΣ όπου αποφασίστηκε η μετατροπή της άτυπης Τοπικής Ομάδας Δράσης σε Σύλλογο καθώς και τις προοπτικές που ανοίγονται με την δημιουργία της Αναπτυξιακής εταιρίας ΑΡΚΑΔΙΑ 2020 και τη συμμετοχή του Συλλόγου, με δυο εκπροσώπους, στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Διαχείρισης του Προγράμματος. 

Ακολούθησε ενημέρωση από τον κ. Παυλάκη για τις διαδικασίες υλοποίησης του προγράμματος ΤΑΠΤΟΚ, όπως αυτές προσδιορίστηκαν μέσα από την απόφαση της 2ης επιτροπής παρακολούθησης του ΠΕΠ Πελοποννήσου (Οδηγός εφαρμογής). 

Στη συνέχεια έλαβαν το λόγο οι: Φώτης Ζώης, Νικήτας Καλφόπουλος, Όλγα Σοκοπούλου, Σοφία Ταγκαλάκη, 

Ακολούθησαν πολλές και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις από  τους παρευρισκόμενους και συζήτηση υψηλού επιπέδου και ουσίας που αντανακλούσε τον προβληματισμό για το αναπτυξιακό μέλλον της περιοχής. 

Εν συνεχεία ξεκίνησε η διαδικασία των αρχαιρεσιών για το Διοικητικά Συμβούλιο, όπου ετέθησαν 11 υποψηφιότητες και την Εξελεγκτική επιτροπή του Συλλόγου, όπου ετέθησαν 4 υποψηφιότητες. Εξελέγησαν κατά σειρά ψήφων οι : 
Για το ΔΣ: Μ. Τσουκιάς, Γ. Γκιουμές, Δ. Λυκογιάννης, Φ. Μανιάτη, Κ. Φίλανδρος, Γ. Λαγός. 

Για την 7 η θέση, μεταξύ των ισοψηφησάντων Μ. Καντέλη και Σ. Ταγκαλάκη έγινε κλήρωση και εξελέγη η Μ. Καντέλη. 
Αναπληρωματικοί εξελέγησαν οι : Σ. Ταγκαλάκη και Χ. Φίλανδρος. 

Για την εξελεγκτική επιτροπή: Α. Σημαιοφόρος, Φ. Ζώης, Γ. Μπουντρούγκας, ενώ ο Γ. Σπυρακόπουλος εξελέγη αναπληρωματικός. 

Με την ολοκλήρωση των Αρχαιρεσιών και την ανακοίνωση από την Εφορευτική Επιτροπή των εκλεγμένων, έληξε η 1η Τακτική Γενική Συνέλευση του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γορτυνίας – Μεγαλόπολης - Τρίπολης. 
Την Κυριακή 04/12/2016 συγκροτήθηκε σε σώμα το νεοεκλεγέν Δ.Σ. του Συλλόγου ως εξής:

Πρόεδρος: Μ. Τσουκιάς, Αντιπρόεδρος: Δ. Λυκογιάννης, Γ. Γραμματέας: Φ. Μανιάτη, Ταμίας: Ι. Γκιουμές, υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Κ. Φίλανδρος, μέλη: Μ. Καντέλη και Ι. Λαγός.

Το νέο Δ.Σ. ευχαριστεί τα μέλη του για τη συμμετοχή τους.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ .
Μιχάλης Τσουκιάς

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.