Η πορεία του 1ου ΕΠΑΛ Τρίπολης μέχρι τον τελικό του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος το 2015 (vid)

Η πορεία του 1ου ΕΠΑΛ Τρίπολης μέχρι τον τελικό του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος το 2015 (vid)

Μάρτιος 25, 2020 - 18:47
0 σχόλια

Την άνοιξη του 2015 θα την θυμόνται για πολλά χρόνια τόσο οι καθηγητές όσο και τα παιδιά εκείνης της σχολικής ομάδας του 1ου ΕΠΑΛ Τρίπολης που έφτασε μέχρι το Final - 4 και τον τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Σχολικού ποδοσφαίρου.

Μια "τρελή" και απίθανη παρέα παιδιών έφτιαξε και έζησε τον δικό της μύθο σε ένα μοναδικό ταξίδι με ανεξίτηλες στιγμές στην μεγαλύτερη επιτυχία στο κομμάτι του αθλητισμού ενός σχολείο του νομού Αρκαδίας.

Το 1ο ΕΠΑΛ θύμισε το σχολικό "πειρατικό" που είχε τον δικό του ξεχωριστό τρόπο να γράψει μια ανεπανάληπτη ιστορία και από αουτσάιντερ να φτάσει μέχρι τον μεγάλο τελικό και να κατακτήσει την δεύτερη θέση σε όλη την Ελλάδα.

Εκείνη την περίοδο το 1ο ΕΠΑΛ Τρίπολης έγινε μια μεγάλη οικογένεια με τους καθηγητές να είναι στο πλευρό των παιδιών που τίμησαν το σχολείο τους και τον νομό μας και απέδειξαν πως στον αθλητισμό αν το πιστευείς τα θαύματα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Το πρώτο ΕΠΑΛ Τρίπολης στις 14 Ιανουαρίου 2015 κέρδισε στον τελικό το 1ο ΕΠΑΛ Άστρους με 2-0 και κατέκτησε το πρωτάθλημα Αρκαδίας. Στις 29 Ιανουαρίου το 1ο ΕΠΑΛ Τρίπολης κέρδισε το ΓΕΛ Σκάλας με 2-1 και πέρασε στην δεύτερη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Σχολικού Ποδοσφαίρου.

Στις 11 Φεβρουαρίου 2015 το 1ο ΕΠΑΛ Τρίπολης νίκησε με 4-2 στην Μεγαλόπολη το 4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος αλλά και για τον τελικό της Πελοποννήσου.

Στις 4 Μαρτίου του 2015 έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι το 1ο ΕΠΑΛ Τρίπολης νίκησε με 2-1 το 3ο Λύκειο Άργους στο παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο Πετρί της Νεμέας και πήρε την πρόκριση για τους "8" του θεσμού.

Στις 10 Μαρτίου του 2015 το 1ο ΕΠΑΛ Τρίπολης μετά από μια χιτσκοχικί αναμέτρηση που κρίθηκε στην διαδικασία των πέναλτι (5-4, 2-2 κανονική διάρκεια αγώνα) το ΓΕΛ Μεταμόρφωσης Αττικής στο βοηθητικό γήπεδο των εγκαταστάσεων του "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" και πήρε την πρόκριση για το Final - 4 του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαιρου.

Η ώρα του Final - 4 είχε φτάσει... Στην Λακωνία και πιο συγκεκριμένα στην Σκάλα εκεί όπου φιλοξενήθηκε η τελική φάση το 1ο ΕΠΑΛ Τρίπολης νίκησε στα πέναλτι το ΓΕΛ Ηρακλείου (4-3, 0-0 κανονική διάρκεια αγώνα) και πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό.

Στις 19 Μαρτίου το 1ο ΕΠΑΛ Τρίπολης προσπάθησε, πάλεψε αλλά τελικά γνώρισε την ήττα με 2-1 από το 1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου και πήρε έτσι την δεύτερη θέση και ολοκλήρωσε μια σπουδαία επιτυχία κερδίζοντας τον σεβασμό όλων των σχολείων της χώρας.

Αυτός ήταν ο δρόμος προς τον τελικό του 1ου ΕΠΑΛ Τρίπολης το 2015. Στο  Final - 4 της Λακωνίας οι μαθητές - ποδοσφαιριστές των 4 σχολείων δίδαξαν αθλητικό πολιτισμό, σεβασμό και ήθος και έκαναν υπερήφανους τους καθηγητές και τα σχόλεια τους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων στον τελικό του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος του 2015:

1o EΠΑΛ Αγρινίου: Θεοδωρόπουλος, Παπαθανάσης, Σαμαράς, Καρράς, Τασούλης, Νικολογιάννης,Τσακανίκας, Κουρέλας, Μωραϊτης, Μάλης, Γκαϊλας.

Στον πάγκο: Θεοδωρίδης, Κρανιάς, Νταρίλας, Κολυδάς, Δαραβάνης

1ο ΕΠΑΛ Τρίπολης:Καρτσακλείδης, Μαντίκος, Παπαγγελής, Μπαλάσης, Φατούρος, Ζαρμπαλάς, Ασημακόπουλος, Κουρτέσης, Λάλας, Παπαγγελής, Νάσης

Στον πάγκο: Νίκιας Γ., Γεωργόπουλος, Νίκιας Δ., Μπαρμπαγιάννης, Κατσογιάννης, Μπίχος

Προπονητής / Γυμναστής του 1ου ΕΠΑΛ Τρίπολης: Κώστας Σουλαντίκας

Υπεύθνος Αποστολής της Σχολικής Ομάδας: Χρήστος Καρνέζης

Ειδήσεις: 
Video: 

Arcadia Portal.gr Κυπελλούχος Αρκαδίας το 1ο ΕΠΑΛ Τρίπολης

Arcadiaportal gr 1ο ΕΠΑΛ Τρίπολης 4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας 4 2

Arcadia Portal.gr Η πρόκριση του 1ου ΕΠΑΛ Τρίπολης

Arcadia Portal.gr Η πρόκριση του 1ου ΕΠΑΛ Τρίπολης

H πρόκριση του 1ου ΕΠΑΛ στον τελικό

Arcadia Portal.gr 1ο ΕΠΑΛ Τρίπολης-1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.