Η πορεία προς τον τελικό για Παναρκαδικό και Λεωνίδιο (vid)

Η πορεία προς τον τελικό για Παναρκαδικό και Λεωνίδιο (vid)

Μάρτιος 06, 2018 - 19:10
0 σχόλια

Παναρκαδικός και Λεωνίδιο είναι οι δύο φιναλίστ του 47ου τελικού του κυπέλλου Αρκαδίας και θα διεκδικήσουν την Τετάρτη (7/3, 16:30) στο γήπεδο ''Θεόδωρος Κολοκοτρώνης'' να κατακτήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Οι δύο ομάδες που εκπροσωπούν τον νομό Αρκαδίας στην Γ' Εθνική κατηγορία έφθασαν με σχετική άνεση μέχρι τον τελικό και πλέον τίθενται αντιμέτωποι ο ένας απέναντι στον άλλο με στόχο τον νικητή όπου θα έχει φθάσει ως το τέλος της διαδρομής.

Παναρκαδικός και Λεωνιδίου μετρούν μόνο νίκες στον θεσμό του κυπέλλου Αρκαδίας την εφετινή σεζόν με τους πράσινους  να είναι μακράν η καλύτερη επίθεση με 20 τέρματα και τους ερυθρόλευκους να έχουν την καλύτερη άμυνα αφού δεν έχουν δεχθεί κανένα γκολ.

Το τριφύλλι έχει βρει γκολ από 7 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές με τον Τζόρτζ να είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας του και πρώτος του κυπέλλου με 7 γκολ, τον Συραγγέλλα να τον ακολουθεί με 5, τους Απειρανθίτη Νάνο και Λουγκόντζια με 2 και τους Τσιώλη και Τσέκο με 1, με τον Ανδριανό να είναι ο μοναδικός που έχει σκοράρει εις βάρος του Παναρκαδικού στον αγώνα της πρώτης φάσης με την ΑΕΚ Τρίπολης.

Από την άλλη η ομάδα της Νότιας Κυνουρίας έχει σκοράρει 9 τέρματα έχοντας 8 διαφορετικούς σκόρερ παρουσιάζοντας μια μεγαλύτερη πολυφωνία με βάση των αριθμό των συνολικών τερμάτων της με τον Ανδρέα Κυρίο να είναι ο πρώτος σκόρερ για το Λεωνίδιο με 2 γκολ και τους Λάλα, Συμεόνοφ, Κατσικαδά, Καραγκούνη, Σπυρόπουλο, Βρετάκη και Γρηγόρη Λάτση να ακολουθούν με 1.

Στον δρόμο για τον τελικό ο Παναρκαδικός απέκλεισε ΑΕΚ Τρίπολης, Τεγέα και Μαντινειακό (διπλό παιχνίδι) και το Λεωνίδιο τον Αχιλλέα, τις Βρασιές και τον Πανθυρεατικό (διπλό) παιχνίδι.

Να σημειώσουμε επίσης ότι οι είναι η πέμπτη φορά που οι πράσινοι και οι ερυθρόλευκοι θα βρεθούν αντίπαλοι σε τελικό κυπέλλου Αρκαδίας στην 47χρονή ιστορία του θεσμού με τον Παναρκαδικό στις 4 προηγούμενες αναμετρήσεις να έχει πάρει την νίκη και το τρόπαιο 3 φορές και 1 το Λεωνίδιο 1 με τις δύο ομάδες να βρίσκονται τελευταία φορά σε τελικό την περίοδο 2014-2015 με το τριφύλλι να επικρατεί με 2-0.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι τις περισσότερες κατακτήσεις του Κυπέλλου Αρκαδίας τις έχει το  Λεωνίδιο με 9 σε 25 τελικούς (τους περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα στην Αρκαδία) με τον Παναρκαδικό να έχει 7 σε 11 τελικούς ενώ οι δύο ομάδες έχουν και τις δύο τελευταίες κατακτήσεις (2017 το Λεωνίδιο κόντρα στον Ορχομενό, 2016 ο Παναρκαδικός κόντρα στην Δόξα Μεγαλόπολης). 

Παναρκαδικός

19/9/ 2017 Α' Φάση: Παναρκαδικός-ΑΕΚ Τρίπολης 7-1

24/9/2017 Β' Φάση: Παναρκαδικός-Τεγέα 4-0

24/1/2018 Γ' Φάση (1ος αγώνα): Παναρκαδικός-Μαντινειακός 8-0

14/2/2018 Γ' Φάση (επαναληπτικός): Μαντινειακός-Παναρκαδικός 0-1

Λεωνίδιο

19/9/2017 Α' Φάση: Λεωνίδιο-Αχιλλέας 3-0

24/9/2017 Β' Φάση: Λεωνίδιο Βρασιές 3-0

24/1/2018 Γ' Φάση (1ος αγώνας): Πανθυρεατικός-Λεωνίδιο 0-1

14/2/2018 Γ' Φάση (επαναληπτικός): Λεωνίδιο-Πανθυρεατικός 2-0

Δείτε στα βίντεο από το ArcadiaPortal.gr και από το leonidion.gr την πορεία των δύο ομάδων μέχρι τον τελικό και πατήστε ΕΔΩ για διαβάσετε το αφιέρωμα στους τελικούς του κυπέλλου Αρκαδίας.

Αντώνης Χρονάκης

Ειδήσεις: 
Video: 

Arcadia Portal.gr Παναρκαδικός-ΑΕΚ Τρίπολης 7-1

Arcadia Portal.gr Παναρκαδικός-ΑΟ Τεγέας 4-0

Arcadia Portal.gr Κύπελλο Αρκαδίας: Παναρκαδικός-Μαντινειακός 8-0

Arcadia Portal.gr Κύπελλο Αρκαδίας: Μαντινειακός-Παναρκαδικός 0-1

Κύπελλο: Λεωνίδιο - Αχιλλέας 3-0

Κύπελλο: Λεωνίδιο - Βρασιές 3-0

Leonidion.gr Κύπελλο Αρκαδίας: Πανθυρεατικός-Λεωνίδιο 0-1

Leonidion.gr: Λεωνίδιο - Πανθυρεατικός 2-0


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.