Η περιφέρεια Πελοποννήσου πρωτοστατεί στην ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς

Η περιφέρεια Πελοποννήσου πρωτοστατεί στην ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς

Οκτώβριος 24, 2014 - 09:03
0 σχόλια

Η περιφέρεια Πελοποννήσου πρωτοστατεί στην προσπάθεια ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και ιδιαίτερα των αρχαιολογικών χώρων με ιδιαίτερη σημασία.

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο  θεματικός αντιπεριφερειάρχης  κ. Αγγελος   Παπαγγελόπουλος στην  Αρχαία   Σικυώνα με σκοπό την ενημέρωσή του και  την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων της  Ανασκαφής  του Αρχαίου Θεάτρου.

Ενα έργο αποτέλεσμα προγραμματικής σύμβασης  της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Σικυωνίων,  της  ΛΖ  Εφορίας Αρχαιοτήτων και του  Διαζώματος,   προυπολογισμού 200.000 ευρώ, και διάρκειας εργασιών δύο  ετών.       

Ο  κ. Παπαγγελόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση  του από την πρόοδο των εργασιών καθώς και την πεποίθηση  ότι αφού εξεταστεί το υπέδαφος , καταγραφεί η δομή  και η διάταξη των κερκίδων, θα ανοίξει ο δρόμος για την ολική ανασκαφή και οριστική ανάδειξη του Αρχ. Θεάτρου.

Μακάρι δε τα ευρήματα να επιτρέψουν και  την σύγχρονη  χρήση του.

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.