Η Mετάσταση του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου εορτάστηκε στους Χράνους (pics)

Η Mετάσταση του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου εορτάστηκε στους Χράνους (pics)

Σεπτέμβριος 26, 2019 - 13:42
0 σχόλια

Όμορφη ηλιόλουστη ημέρα σήμερα, Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019! H εκκλησία μας τιμά τη "Mετάσταση του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου" και το χωριό μας, οι Χράνοι Αρκαδίας, τον γιορτάζει στο ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται μέσα στο νεκροταφείο του Αϊ - Γιάννη!

Πρόκειται για ένα έθιμο που μένει ζωντανό, και συνεχίζεται κρατώντας ζωντανές τις σχέσεις του χωριού με την παράδοση και την ιστορία του. Συγχωριανοί καταφθάνουν με ευλάβεια στο ομώνυμο εκκλησάκι, για να ανάψουν το κεράκι τους και να προσκυνήσουν, εκεί όπου "αναπαύονται" πολλοί Χραναίοι και αναμένουν την κοινήν Ανάστασιν.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας o παπά- Βασίλης ευχήθηκε υπερ μακαρίου μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως των ψυχών....με γεμάτη την εκκλησία με κόλυβα, ψωμί φρεσκοζυμωμένο, τυρί της κυρίας Χριστίνας και πολλά εδέσματα, φτιαγμένα όλα από από τις Χραναίισες νοικοκυρές.

Μία τοπική παράδοση η οποία γεννήθηκε πολλά χρόνια πριν και κρατάει εως και σήμερα, εις την μνήμη των θανόντων Χραναίων απανταχού της Γης.

Στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες, χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό!!!

Χράνοι Νομός Αρκαδίας

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.