Η ληστεία ξεκίνησε- πρώτο λάφυρο η Αγροτική

Η ληστεία ξεκίνησε- πρώτο λάφυρο η Αγροτική

Ιούλιος 29, 2012 - 12:21
21 σχόλια

Μείζον έγκλημα  επιχειρείται σε βάρος της ελληνικής οικονομίας με την πώληση  της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, που, εκτός από περιουσία του Ελληνικού λαού (97 % ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο), αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας και είναι καθοριστικός  παράγοντας διαφύλαξης των διατροφικών αναγκών του ελληνικού λαού αυτή ειδικά την περίοδο της οικονομικής κρίσης .

Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ πρέπει να παραμείνει υπό τον έλεγχο του κράτους γιατί είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης του αγροτικού τομέα  αφού έχει πάνω από 70% των συνολικών χορηγήσεων στον αγροτικό τομέα, αποτελεί εργαλείο για αναπτυξιακή πολιτική και εφαρμογή επενδυτικών προγραμμάτων και, το σημαντικότερο, ελέγχει το 40% του εγγείου αγροτικού κεφαλαίου.
Η επιχειρούμενη διάλυση της Αγροτικής Τράπεζας μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την τύχη ολόκληρου του ελληνικού λαού, αφού ο νέος ιδιοκτήτης θα ελέγχει το σύνολο σχεδόν της γεωργικής δραστηριότητας στη χώρα. Αυτός, δηλ. ο οποίος ελέγχει την Αγροτική Τράπεζα, στην πραγματικότητα θα ελέγχει ως ιδιοκτήτης το 40% του εγγείου κεφαλαίου της χώρας, το οποίο είναι υποθηκευμένο σ' αυτήν και μπορεί, να τους "κατευθύνει" σε μορφές παραγωγής, οι οποίες αδιαφορούν για  να την επιβίωση του ελληνικού λαού.  Σε μορφές παραγωγής, οι οποίες θα εξυπηρετούν το άμεσο κέρδος  και τα συμφέροντα των "επενδυτών" της τράπεζας.
Η Αγροτική είναι κερδοφόρα και βιώσιμη, τουλάχιστον σε ορίζοντα τριετίας, διαθέτει 500 καταστήματα, διεσπαρμένα απ’ άκρη σ’ άκρη στην επικράτεια της χώρας και στις πιο απομονωμένες γωνιές της ελληνικής γης, που, αν κλείσουν θα επηρεάσουν αρνητικά τις ήδη δοκιμασμένες από την κρίση τοπικές κοινωνίες. Οι αδιαφανείς διαδικασίες που προωθούνται στοχεύουν στη διάσωση των ιδιωτικών τραπεζών εις βάρος της περιουσίας του ελληνικού λαού.Υπενθυμίζουμε δε, ότι την ίδια τύχη επιφυλάσσουν και για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και οι αντιδράσεις μας θα είναι το ίδιο έντονες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους τους αγρότες και τις συνδικαλιστικές και συνεταιριστικές τους οργανώσεις στην δημιουργία ενός μεγάλου κοινωνικοπολιτικού μετώπου για να ματαιωθεί η εκχώρηση της Α.Τ.Ε. στα ιδιωτικά συμφέροντα και να μετατραπεί η σημερινή Α.Τ.Ε. σε μία δημόσια ανασυγκροτημένη αγροτική τράπεζα για να στηριχθεί η αγροτική ανασυγκρότηση της χώρας.
Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα και καμία νομιμοποίηση να ξεπουλήσει την Α.Τ.Ε.
                       
ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 


21 Σχόλια

Ο μεγαλύτερος εχθρός είναι η ηλίθια μάζα. Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ. Με όσα έχουν κάνει στην πλάτη μας κυρίως τα τελευταία δυο-τρία χρόνια θα έπρεπε να τους έχουμε πιει το αίμα, αλλά αυτό προϋποθέτει αξιοπρεπή λαό ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. Διαβάζω στο site της Καθημερινής ότι η ΤτΕ αποφάσισε να μεταβιβάσει το υγιές τμήμα της ΑΤΕ στην Πειραιώς "με γνώμονα τη διασφάλιση των καταθέσεων και εν γένει της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας". Στο άρθρο δεν αναφέρεται το τίμημα που καταβάλλει ο αγοραστής, φαντάζομαι θα είναι συναφές με την αξία των μετοχών της ΑΤΕ που καταβαραθρώθηκε ειδικά τον τελευταίο καιρό. Αυτές είναι μπίζνες!!! Και βέβαια, ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ, μην ξεχνάμε τα δάνεια όλων των αγροτών με υποθήκη τη γη, την καλλιεργήσιμη γη. Αυτό κι αν είναι ΤΟ φιλέτο. Και στο site αυτό ασχολείστε με σκατά! Βαγγέλης Κορμπάς (κάντε κανα αστείο να μην το δημοσιεύσετε)

Αντιγράφω από το http://www.rednotebook.gr/details.php?id=6498 Και ενώ το Μάρτη συνεχίζονταν οι συζητήσεις για ανακεφαλαιοποίηση της ΑΤΕ και του ΤΤ, στα πλαίσια της αντιμετώπισης του κουρέματος των ομολόγων, αποφασίστηκε τώρα με συνοπτικές διαδικασίες, η ΑΤΕ να χωριστεί σε δύο μέρη (!) ένα υγιές, και ένα ελλειμματικό, το υγιές να παραχωρηθεί σε ιδιώτη , την Τράπεζα Πειραιώς και το ελλειμματικό να παραμείνει στο δημόσιο. Η οποία Τράπεζα Πειραιώς, έχει ήδη σωθεί με ανακεφαλαιοποίηση με δημόσιο χρήμα (!), τιμή η οποία δεν επιφυλάχθηκε στην ήδη δημόσια ΑΤΕ. Όλα αυτά μετά την εισήγηση του κ. Προβόπουλου της Τράπεζας της Ελλάδας (η οποία είναι κρατική σε ποσοστό που δεν μπορεί να υπερβεί το 35%, πολύ μικρότερο από το 92,48% που έχει το κράτος στην ΑΤΕ). Αν όλα αυτά δεν είναι περιγραφή κλοπής, με ιδεολογικό μανδύα, τότε τί είναι; Αν μεθοδεύεις την πώληση μιας έως πολύ πρόσφατα κερδοφόρας επιχείρησης, που ανήκει σε όλους, με χρήμα, που έχει προέλθει επίσης από την τσέπη όλων, τότε πώς το περιγράφεις; Εξυγίανση; Μεταρρύθμιση; Πάταξη του κρατισμού και της διαφθοράς;

Επίσης: τώρα βλέπω στο site της Καθημερινής "στα 95 εκ. ευρώ το τίμημα" (Βασική παράμετρος του εγχειρήματος της μεταβίβασης από τον ειδικό εκκαθαριστή στοιχείων ενεργητικού και παθητικού του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας ΑΕ, έναντι τιμήματος 95 εκατ. Ευρώ, στην Τράπεζα Πειραιώς, αποτέλεσε η διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας στην Ελλάδα, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση η Τράπεζα Πειραιώς). 95 εκατομμύρια για την τράπεζα με ιδιόκτητα κτήρια σε όλη την Ελλάδα αξίας πολύ μεγαλύτερης από το "τίμημα", πολλά από τα οποία πανέμορφα νεοκλασικά.

Άλλο ένα κείμενο που δείχνει το ποιόν του αγοραστή της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος: http://www.rednotebook.gr/details.php?id=6401 Στο μεταξύ, το arcadiaportal και οι θαμώνες του, μια και η περιοχή δεν είναι αγροτική, ασχολούνται με τις μεταγραφές και τις τέχνες

Από οτι βλέπουμε είσαι και εσύ ενας απο εμας!!!τους θαμώνες !!!δεν ξερω αν πρεπει το πόρταλ ΄και το κάθε πορταλ να ασχοληθεί με το θέμα της αγροτικής,αλλά και ο πολιτισμός μας ενδιαφερει,όπως και άλλους ο αθλητισμός,οπότε σε παρακαλώ μην υποβαθμίζεις τη νοημοσύνη μας μεγάλε Αϊνστάιν

Τοπικέ, αν δεν ήμουν υποχρεωμένος να τρώω στη μάπα την ηλιθιότητα των γύρω μου, αν ήμουν ο Σάλλας για παράδειγμα (που χρειάζεται και εκμεταλλεύεται την ηλιθιότητα των πολλών για να χτίζει τις αυτοκρατορίες του) ή θα το βούλωνα ή θα το έπαιζα χορηγός της τέχνης και του πολιτισμού. Είμαι όμως αναγκασμένος να συναγελάζομαι με την ηλίθια μάζα που δρα πάντα εναντίον των συμφερόντων της και με παίρνει η μπάλα κι εμένα. Και, τέλος, ένα μυστικό: δεν έχω μεγάλη εκτίμηση στη νοημοσύνη μου, γι' αυτό θυμώνω ακόμα περισσότερο. Αν εγώ, που δεν καταλαβαίνω μία από οικονομία, μπορώ να διακρίνω τα παιχνίδια που στήνονται εις βάρος όλων μας, γιατί η πλειοψηφία δεν το αντιλαμβάνεται;

Παιδιά μην ταράζεστε...είναι αυτές οι δημοκρατικές διαδικασίες και τα πλαίσια που κατεβαίνουν σε κάθε κουβέντα που πάς να κάνεις με τους κατα τ'αλλα σκεπτόμενους...που δεν ασχολούνται με πολιτισμούς,αθλητισμούς και αηδίες!! Καναπές και άγιος ο θεός...και όταν βγήκε η εφεδρεία πίσω στην φωλίτσα!! Σας βαρεθήκαμε κύριε...και πάμε να ακούσουμε κανένα τραγούδι για να ξεχάσουμε τον κόσμο που μας αφήνετε και πρέπει να διορθώσουμε. Ζώα δεν είμαστε...την σαπίλα προσπαθούμε να ξεχάσουμε!! Και τους πουλημένους αγώνες σας που μας έφεραν μέχρι εδώ!!

Κατάλαβες τοπικέ; Προσπαθώ να ανοίξω συζήτηση για ένα καυτό θέμα που αφορά όλους (προσωπικά με αφορά ελάχιστα, ούτε αγρότης είμαι ούτε καταθέσεις έχω στην Αγροτική) και κάποιος τάχαμου τάχαμου μιλάει για καναπέδες, σαπίλες και πουλημένους αγώνες. Υπάρχει πρόβλημα..

ρΕ ALZHEIMER MACHT FREI για την ληστεία που διέπρατταν τόσα χρόνια οι κρατικοδίαιτοι όμοιοί σου θα μας πεις τίποτα; Η ηλιθιότητα είναι να πιστεύεις πως ξέρεις τα πάντα και να παριστάνεις τον εισαγγελέα επί παντώς επιστητού! Ρε άντε κλείσε κανά εργοστάσιο!

Για το συγκεκριμένο θέμα περιμένω να ενημερωθώ από 3-4 οικονομολόγους σε προσεχή τους άρθρα. Δεν είναι τόσο απλό το να εκτιμήσεις αν το τίμημα και η εξαγορά συνολικά είναι μέσα στα πλαίσια της αγοράς. Μιας και ανέφερες όμως τα περιουσιακά στοιχεία της Αγροτικής, που έχεις δίκιο ότι είναι πολλά, ξέχασες να αναφέρεις τις ζημιές της. Πέρα από αυτό να σημειώσω ότι η Αγροτική Τράπεζα, όντας δημόσια, παρείχε ΜΑΚΡΑΝ της χειρότερες υπηρεσίες μέχρι σήμερα. Πολλά χρόνια πίσω από τις ιδιωτικές. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι πρέπει να ξεπουληθεί, είναι βέβαιο όμως ότι δεν λειτουργούσε ως όφειλε.

Ανώνυμε άξιε εκπρόσωπε της μαλακίας που δέρνει τη χώρα, εγώ ποτέ δεν υπήρξα κρατικοδίαιτος, εσύ αντίθετα, μόνο να συχνάζεις στους πεζόδρομους φαίνεσαι να είσαι ικανός. Γι' αυτό υπογράφω με το όνομά μου, αντίθετα με εσένα που κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία. (Για τον διαχειριστή: γνωρίζω πολύ καλά την αξία των λέξεων και όταν χρησιμοποιώ την έκφραση "μαλακία" το κάνω συνειδητά, δεν πετάω λέξεις στο βρόντο, και θα οργιστώ σφόδρα αν μεταμορφωθεί σε ευφημισμούς και αστεράκια. Αν πιστεύετε ότι θα χαλάσω τα χρηστά ήθη του site - αυτό κι αν είναι ειρωνεία με τόσα που έχω διαβάσει εδώ μέσα - κόψτε ολόκληρο το σχόλιο.)

Αξιότιμε κριτή των πάντων...για να μην απαντάς επι της ουσίας...καταλαβαίνεις και μόνος σου ότι δεν μπορείς να ξεφύγεις απο τα συμπλέγματά σου. Ωρίμασε κάποια στιγμή και μην κατηγορείς τους συνανθρώπους σου, τους συμπολίτες σου. Η υπευθυνότητα και η ακεραιότητα καθενός δεν φαίνεται απο τις επώνυμες ύβρεις, αλλά απο την κατάθεση των απόψεών του με επιχειρήματα. Η ενοχή σου για αυτή την κατάσταση, δεν μπορεί να σε αφήσει να πείς ενα συγνώμη για το κατάντημα της χώρας... Είσαι σε δύσκολη θέση και προσωπικά καταλαβαίνω την σύγχυση σου!! Πόσους αγώνες να έχεις δώσει για την βόλεψή σου και τον εαυτούλη σου...και τώρα σου φταίει η Αγροτική και η Μάζα!! Η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει!! ΕΠΩΝΥΜΕ ΚΡΙΤΗ

Όλοι είμαστε πελάτες κάποιας τράπεζας. Βλέπουμε τι τραβάνε οι υπάλληλοι ορισμένων τραπεζών, η εμπειρία μου αναδεικνύει τη Eurobank πρωταθλήτρια στην κακοποίηση των υπαλλήλων της, μιλήστε με κανένα φίλο σας που δουλεύει εκεί. Το ζήτημα όμως δεν είναι αυτό, το ζήτημα είναι ότι η Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος μαζί με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, οι μόνες τραπεζικές δομές που ανήκαν στο δημόσιο και δεν είχαν σαν απόλυτο κριτήριο το κέρδος και που θα μπορούσαν να αποτελέσουν έναν ανταγωνιστή των ιδιωτικών, οδηγήθηκαν στην απαξίωση

taxamou taxamou, πήγαινε παίξε σε καμιά άλλη παραλία, εδώ το θέμα που προσπαθώ να συζητήσω σου πέφτει λίγο βαρύ.

Από το www.in.gr (http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231207395) Ως αποτέλεσμα της μεγάλης πίεσης που ασκήθηκε από την τρόικα και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, παρουσίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τις εξελίξεις. Όπως ανέφερε στην ομιλία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, οι δύο άσκησαν πολύ μεγάλη πίεση και απείλησαν ότι δεν θα γίνει ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αν υπάρχει μια τράπεζα κρατική, ειδικού σκοπού. Και η απόφαση, προσέθεσε, ελήφθη σε τεχνικό επίπεδο από την ΕΚΤ και την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ όπως είπε, είχε προηγηθεί άτυπος διάλογος μεταξύ της ΤτΕ και των άλλων τραπεζών, προκειμένου να βολιδοσκοπηθούν οι προθέσεις τους σε σχέση με την ΑΤΕ. Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το βασικό ήταν να σωθούν οι θέσεις του προσωπικού με την πλήρη απορρόφηση του όλου δικτύου και όλου του προσωπικού, με πλήρη διασφάλιση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Λες ότι γράφεις επώνυμα αλλά δεν βλέπω το όνομά σου κάπου... Η Αγροτική Τράπεζα παρέχει αυτή την στιγμή μακράν τις πιο παρωχημένες υπηρεσίες. Αφού είσαι πελάτης κάποιας τράπεζας και ειδικά της Eurobank φαντάζομαι θα έχεις αντιληφθεί την διαφορά εξυπηρέτησης τις δύο τράπεζες. Βλέπεις όταν δεν έχεις σκοπό το κέρδος εύκολα έρχεται η κωλοβάρα... Για τράπεζες μιλάμε, όχι για ΜΚΟ.

<p> ALZHEIMER MACHT FREI βλέπω ότι είσαι πολύ παραγωγικός στη ........ και "συνειδητά". Ολη μέρα μονοπωλείς τα σχόλια στο portal γράφωντας ηλιθιότητες αγράμματου με ύφος ξερόλα! Αρκετά ζήσαμε με την ευημερία του υδροκέφαλου δημοσίου!</p>

Από χτες ξανάρχισε να ακούγεται το σλόγκαν για πολιτικές δυνάμεις που αποτελούν την πέμπτη φάλαγγα της δραχμής και εργάζονται για την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, ένδειξη αστάθειας του κυβερνητικού σχήματος, ενώ τα στοιχεία γύρω από τη "μεταβίβαση" της Αγροτικής στην Πειραιώς αποκαλύπτουν ότι η ιδιωτική τράπεζα διασώζεται και ενδυναμώνεται εις βάρος του δημοσίου, ότι η όλη διαδικασία έγινε κατ' εντολήν των τροικανών και ότι το κακό τμήμα της ΑΤΕ θα πέσει πάνω στις πλάτες των φορολογούμενων. Τελικά, ξέρει κανείς να μου πει αν η Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος έβγαλε κάποιο κέρδος από όλη αυτή την ιστορία;

Ηθελα μόνο,να πω , πως είμαστε ενας τουραγνισμένος λαός,και μυαλό δεν βάζουμε...Φίλε,πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία.Μας πηδ...κάμποσα χρόνια οι μεν και οι δε, τώρα τους έχουμε παρέα....Συμφωνώ μαζί σου ...ο διάλογος ;Αν δε μπεί μαχαίρι ΔΕΝ βγαίνει το σκουλίκι .Πιστεύ συμφωνείς ,καλός ο ύπνος αλλά πρέπει να ΞΥΠΝΑΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ !

Απορώ πραγματικά με κάποιους εδώ μέσα... Σαν να μην έχει περάσει ούτε μια μέρα από την αρχή του μνημονίου και ακόμα τους φταίει το δημόσιο, ακόμα αναπαράγουν ξεπερασμένες προπαγάνδες... Νιώστε λίγο ρε, η αγροτική τράπεζα ξεπουλήθηκε έναντι πινακίου φακής στον μεγαλότραπεζίτη Σάλα και την Πειραιώς και εσείς μιλάτε για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα... Ή επικίνδυνοι πληρωμένοι της ΝΔ και της εγχώριας τρόϊκας είστε ή επικίνδυνα ανίδεοι για το τι συμβαίνει γύρω σας... Και όχι ο Χατζηγιάννης δεν είναι πολιτισμός ρε, άντε πάρτε κανέναν αποκωδικοποιητή να χαίρεστε με το "τζαμάτο" Ψηφιακό Σήμα σπίτια σας...

Μια ιδιωτική τράπεζα ακολουθεί ορισμένους κανόνες που η Αγροτική δεν εφάρμοζε μέχρι τώρα. Όχι γιατί παραμελούσε, αλλά γιατί είχε διαφορετικές προτεραιότητες. Δείγμα των κανόνων του ιδιωτικού τομέα μπορεί να πάρει κάποιος στη διεύθυνση http://tvxs.gr/news/ellada/symbolaia-oikonomikoy-thanatoy-en-meso-krisis