Η ιστορία της Τρίπολης σε μία βόλτα (pics,vid)

Η ιστορία της Τρίπολης σε μία βόλτα (pics,vid)

Μάιος 30, 2016 - 09:55
0 σχόλια

Μία άκρως πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαΐου στο κέντρο της Τρίπολης, με πρωταγωνιστές τους ίδιους του πολίτες αυτής της ιστορική πόλης η οποία έχει βγει αλώβητη από πυρκαγιές, πολέμους αλλά και από μεγάλους σεισμούς.

Η ιστορία της Τρίπολης μπορεί να εντοπιστεί όχι νωρίτερα από τον 15ο αιώνα, όταν ήταν γνωστή ως Τριπολιτσά ή Ντροπολιτσά (παλιότερα Υδροπολιτσά ή Δρομπογλίτσα). Η πόλη μας, δηλαδή, μετράει πέντε αιώνες ζωής, από την ημέρα που δημιουργήθηκε ως οχυρό και φρούριο.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας σε συνεργασία με το Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης, στο πλαίσιο των Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών πραγματοποίησε την μια δράση με τίτλο «Περίπατος στα μνημεία της πόλης μας».

Ήταν ένας περίπατος στον οποίον οδηγός και ξεναγός ήταν η κυρία Νικολέττα Πλατανίτη η οποία μύησε τους Τριπολίτες σε τρία σημαντικά κτίρια της πόλης αυτά Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου, του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου του Παναρκαδικού Αρχαιολογικό Μουσείο Τρίπολης.

Στόχος της δράσης ήταν η γνωριμία του κοινού με τα μνημεία της πόλης του, μνημεία που όλοι συναντούν στην καθημερινότητά τους αλλά δεν τα γνωρίζουν, μνημεία που κρύβουν τις δικές τις ιστορίες, από τη στιγμή που κατασκευάστηκαν έως τη σημερινή τους μορφή.

Έφη Καστραντά
 

Video: 

ΑrcadiaPortal.gr «Περίπατος στα μνημεία της πόλης μας»


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.