Η Γορτυνία τίμησε τους επαναστάτες του 1821 (pics,vid)

Η Γορτυνία τίμησε τους επαναστάτες του 1821 (pics,vid)

Μάρτιος 20, 2016 - 21:22
0 σχόλια

Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) οργάνωσαν τον καθιερωμένο επετειακό εορτασμό για την Επανάσταση στην Ηραία (Παλούμπα-Αγιονέρι) στις 19 και 20 Μαρτίου 2016, με διήμερες εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης προς τους Γορτύνιους επαναστάτες, οι οποίοι στις 20 Μαρτίου 1821, τέλεσαν δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλούμπα και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν περί τους 860 υπό την αρχηγία των Δημήτρη και Γιωργάκη Πλαπούτα στου Μπέτσι (Αγιονέρι) και διακήρυξαν την απόφαση τους να αγωνιστούν για την Εθνική Ελευθερία.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στο Αγιονέρι εψάλη επιμνημόσυνη δέηση, έγινε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των αγωνιστών του 1821 και διαβάστηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Παναγιώτη Ηλιόπουλο, δρ. φιλοσοφίας, διδάσκοντα Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Παρόντες οι βουλευτές Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού και Κώστας Βλάσης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και πολλοί άλλοι.

Παρακολουθήστε βίντεο και φωτογραφίες από τον συνεργάτη του ArcadiaPortal.gr Νίκο Τρουπή

Video: 

Παλούμπα Αγιονέρι 20-03-2016


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.