Η γλύκα του μελιού της Γορτυνίας στο «Μένουμε Ελλάδα» (video)

Η γλύκα του μελιού της Γορτυνίας στο «Μένουμε Ελλάδα» (video)

Αύγουστος 06, 2015 - 10:00
0 σχόλια

Η εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» που φιλοξενεί όλους τους τόπους και τις ομορφιές της πατρίδας μας, παρουσίασε την Τετάρτη 5 Αυγούστου, με καλεσμένους την κυρία Μαρίνα Διαμαντοπούλου, πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Γορτυνίας, και τον κ. Κώστα Κολυβίρα, μελισσοκόμο από τη Βυτίνα,με αφορμή τη Γιορτή Μελιού που διοργανώνεται στη Βυτίνα το τριήμερο 7-9 Αυγούστου το μοναδικό μέλι βανίλια της περιοχής.

Η κυρία Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι εκτός από την έκθεση των μελισσοκόμων, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει κεράσματα με βάση το μέλι, να γνωρίσει τα παραδοσιακά ζυμαρικά αλλά και να αφεθεί σε γαστρονομικούς πειραματισμούς, να χορέψει, να παρακολουθήσει διάφορες εκδηλώσεις και δρώμενα.

Ο κ. Κολυβίρας ανέφερε ότι οι μελισσοκόμοι που δραστηριοποιούνται στη Γορτυνία είναι 700 και ότι τα έλατα της περιοχής δίνουν το μοναδικό -προστατευμένο με ονομασία προέλευσης- μέλι βανίλια. Ο μελισσοκόμος εξήγησε ότι το μέλι αυτό είναι σπάνιο και ότι το χρώμα του μπορεί να είναι από λευκό έως μεταλλικό, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή. «Κάθε κυψέλη δίνει 15 κιλά μέλι, και η τιμή του κυμαίνεται από 10 έως 15 ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, η κυρία Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι εκτός από τη Γιορτή Μελιού, διοργανώνεται στην Ηραία το Φεστιβάλ «Μάνα Γη», όπου θα παρουσιαστούν λαογραφικά δρώμενα, η Γιορτή του Αλωνίσματος στις 16 Αυγούστου, πλάνα από την οποία παρουσιάστηκαν στην εκπομπή, ενώ στα Λαγκάδια τα «Άνθη της Πέτρας» θα ξεναγήσουν το κοινό στα μυστικά των πετρόχτιστων σπιτιών.
Πλούσια σε εκδηλώσεις και ενέργεια, η περιοχή της Γορτυνίας αποτελεί όχι μόνο σταθερό χειμερινό προορισμό, αλλά καθιερώνεται και ως παραθεριστικός τόπος.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ από το 37:00


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.