Η επέτειος συστάσεως 1ου επισήμου Στρατοπέδου Ελλήνων στο Πάπαρι (photos&video)

Η επέτειος συστάσεως 1ου επισήμου Στρατοπέδου Ελλήνων στο Πάπαρι (photos&video)

Απρίλιος 06, 2014 - 14:18

Την Κυριακή 6 Απριλίου 2014  πραγματοποιήθηκε  με επιτυχία η εκδήλωση σε ανάμνηση του ιστορικού γεγονότος της 6ης Απριλίου 1821, που έλαβε χώρα στο χωριό Πάπαρι. Την ιστορική αυτή μέρα συγκεντρώθηκαν οι αρχηγοί-οπλαρχηγοί και λοιποί αγωνιστές Πελοποννήσου από τον Θ. Κολοκοτρώνη και συγκρότησαν το πρώτο ελληνικό στρατόπεδο, γεγονός μεγάλης εθνικής σημασίας.

Η εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους Ήρωες της Πατρίδος μας, άνοιξε με Αρχιερατική θεία λειτουργία υπό του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κκ. Αλέξανδρου  στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πάπαρι.

Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας των απανταχού Παπαραίων Βασίλης Αποστολόπουλος ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθησαν σε αυτή την τιμητική εκδήλωση απόδοσης φόρου τιμής στους ήρωες που στις 6 Απριλίου 1821 συγκεντρώθηκαν και συγκρότησαν το πρώτο ελληνικό στρατόπεδο στο Πάπαρι, ενώ πατριωτικά μίλησε και ο Κωνσταντίνος Τρίκολας Σχολικός Σύμβουλος Δ.Ε.  Μεσσηνίας με καταγωγή από το Πάπαρι.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κκ Αλέξανδρος πρόσφερε το χρυσό Σταυρό της Μητροπόλεώς μας στον κ. Αθανάσιο Κωνσταντόπουλο εις ένδειξη τιμής και αγάπης για την προσφορά του και τη βοήθειά του, μιας και στο Ιατρικό του κέντρο στον Ισθμό της Κορίνθου  δέχεται άνευ χρημάτων  όποιον  συνάνθρωπό μας δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να καλύψει τις σχετικές δαπάνες.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στην  ηρωική   αναμνηστική στήλη, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας και  κατατέθηκαν στεφάνια εκ των εκπροσώπων των φορέων του Νομού μας.

Πλήθος κόσμου,  εκπροσώπων  των  στρατιωτικών   μονάδων του Νομού μας, των σωμάτων ασφαλείας  και η Φιλαρμονική του Δήμου Τριπόλεως τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
Το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου των Απανταχού Παπαραίων  έδωσε μια ξεχωριστή αίγλη στη εκδήλωσή χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς.

Παρόντες στην εκδήλωση τιμής ήταν ο βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο υποψήφιος δήμαρχος Τρίπολης Νίκος Τσιαμούλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ρουμελιώτης, ο περιφερειακός σύμβουλος Θεόδωρος Ντάνος ο εντεταλμένος αντιδήμαρχος Σταύρος Κουκάκης, ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Τρίκολας, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μπόζος καθώς και πολλοί εκπρόσωποι του Δήμου Τρίπολης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Φωτογραφίες ArcadiaPortal.gr και Βασίλης Κωνσταντόπουλος

 

Video: 

youtube://v/EYE_uWXqF4g