Η Ελλάδα με τα πόδια - GreeceonFoot από την Αρκαδία (pics)

Η Ελλάδα με τα πόδια - GreeceonFoot από την Αρκαδία (pics)

Φεβρουάριος 11, 2017 - 16:04
0 σχόλια

Η Ελλάδα των μονοπατιών, η Ελλάδα που ξαναβγήκε στη φύση να την (ξανα)ανακαλύψει, να την περπατήσει, να την γευτεί, να την θυμηθεί, να την (ξανα)αγαπήσει. Μαζί με τους Έλληνες και μερικοί ξένοι, που νοιώθουν την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα τους και σπίτι τους. Η Ιστορία της Wendy Copage που βρήκε στην Αρκαδία το σπίτι της και την περπατά.

    «Νιώθω σαν να γύρισα σπίτι»

Η Ελλάδα είναι το δεύτερο σπίτι της Wendy Copage για πάνω από 30 χρόνια, και πριν από περίπου δέκα το έκανε το πρώτο όταν παράτησε την δουλειά της στις εκδόσεις και εγκαταστάθηκε στον Τυρό της Αρκαδίας, όπου ζει όλο το χρόνο. Αγόρασε ένα σπίτι και φρόντισε με μικρές ανακαινίσεις και παρεμβάσεις να κρατήσει την αυθεντικότητά του και τον χαρακτήρα του. Η αγάπη της για το περπάτημα και την φύση της έδωσε και επαγγελματική διέξοδο με την δημιουργία του Greece on Foot, όπου προσφέρει προγράμματα περιπατητικού τουρισμού στην Αρκαδία, τη γη που αγάπησε και λάτρεψε: «Έχοντας ταξιδέψει παντού σχεδόν στην Ελλάδα για πολλά χρόνια, εδώ βρήκα τον δικό μου παράδεισο. Η Αρκαδία και η παρθένα φύση είναι συνώνυμα και νοιώθω όμορφα και πραγματικά περήφανη που η τοπική κοινωνία με δέχτηκε σαν δικό της άνθρωπο.»

Πήρε αρκετό χρόνο στην Wendy να εξερευνήσει το Αρκαδικό τοπίο και τα παλιά εκείνα μονοπάτια που συνέδεαν χωριά και ανθρώπους. Τα μονοπάτια εκείνα τα κακοτράχαλα που σήμερα σε αντίθεση με τις μπότες της τα περπατά χαρούμενα μαζί με τους επισκέπτες της. Η απογοητεύσεις της αρχής πολλές, τα μονοπάτια ξεχάστηκαν, γίνανε δύσβατα αλλά είναι ακόμα εκεί και περιμένουν να τα ανακαλύψεις. Οι συζητήσεις με ντόπιους αναζητώντας τις διαδρομές είχαν πάνω-κάτω την ίδια κατάληξη:

- Που ξεκινά το μονοπάτι για τα Μέλανα;
- Πάρε αυτοκίνητο
- Όχι θέλω να περπατήσω
- Α, καλά, ξεκίνα από την στέρνα του Κώστα…
- Ποιανού Κώστα;
- Του Κώστα που είχε το γάιδαρο που ψόφησε στο δρόμο που πήγαιναν στο πανηγύρι…. Καλά άστο, βρες τις δυο ελιές που ανήκουν στο μοναστήρι..
- Πως θα τις γνωρίσω;
- …….
- Τέλος πάντων, πόση ώρα θέλω για να φτάσω στα Μέλανα;
- Μια. Δυο. Έξι. Δεν μπορείς να πας. Μην πας μόνη σου»

Σήμερα σαν μέλος την τοπικής περιηγητικής λέσχης, Η Wendy συμμετέχει εθελοντικά στον καθαρισμό και διατήρηση των μονοπατιών: «Περπατώντας στα μονοπάτια μαζί με τους επισκέπτες μου, μοιραζόμαστε παλιές ιστορίες καθώς απολαμβάνουμε ηλιοβασιλέματα και ανατολές παρέα, εξερευνώντας συνδετικούς κρίκους με το παρελθόν και ζώντας τις μαγικές στιγμές που απλόχερα σκορπά η Αρκαδική φύση και έχουν εξαφανιστεί από την ζωή μας και την καθημερινότητα της Αγγλίας».

Όπως μας αναφέρει το leonidion.gr οιφωτογραφίες είναι από την ιστοσελίδα της Wendy Copage το GreeceonFoot.com και από την σελίδα της στο facebook.

Πηγή:eliassiolis.eu


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.