Η απάντηση Γεωργιάδη στον Βελόπουλο για την πτώση του τζίρου των οινοποιείων στην Αρκαδία

Η απάντηση Γεωργιάδη στον Βελόπουλο για την πτώση του τζίρου των οινοποιείων στην Αρκαδία

Ιούνιος 17, 2020 - 12:31
0 σχόλια

Σε απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη και Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗΣ και Βουλευτής Λάρισας κ. Κυριάκος Βελόπουλος σχετικά με την πτώση κατά 90% του τζίρου των οινοποιείων στην Αρκαδία, από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων επισημαίνεται ότι στόχος είναι η διασφάλιση της τροφοδοσίας της αγοράς και της λειτουργίας των υπεραγορών τροφίμων και επιχειρήσεων εστίασης, η εντατικοποίηση των ελέγχων κατά της αισχροκέρδειας, η εξασφάλιση ορθών πρακτικών για τον υγιή ανταγωνισμό και την προστασία των καταναλωτών και η στήριξη της απασχόλησης, των επιχειρήσεων και της οικονομίας. Κατά τα λοιπά παρέπεμψε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για περαιτέρω απαντήσεις. 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ερώτηση

Η απάντηση του υπουργελιου:

ΘΕΜΑ: «Απάντηση στην Ερώτηση με Α.Π. 6056/29-4-20»

Σχετικά με την ανωτέρω Ερώτηση, που κατέθεσε στην Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής κος Κυριάκος Βελόπουλος, σας γνωρίζουμε ότι:

Η ελληνική κυβέρνηση ανέλαβε από την πρώτη στιγμή αποφασιστική δράση για την ενίσχυση των τομέων της δημόσιας υγείας και το μετριασμό των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων της νόσου COVID-19. Ειδικότερα, στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων επικεντρωθήκαμε εξαρχής στο να βοηθήσουμε τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της νόσου COVID-19, λαμβάνοντας μια σειρά μέτρων, όπως αναφέρονται παρακάτω:

  • Περιορισμός της εξάπλωσης του ιού
  • Τη διασφάλιση της τροφοδοσίας της αγοράς και της λειτουργίας των υπεραγορών τροφίμων και επιχειρήσεων εστίασης
  • Την εντατικοποίηση των ελέγχων κατά της αισχροκέρδειας
  • Την εξασφάλιση ορθών πρακτικών για τον υγιή ανταγωνισμό και την προστασία των καταναλωτών
  • Τη στήριξη της απασχόλησης, των επιχειρήσεων και της οικονομίας

Επιπλέον, σας γνωρίζουμε ότι οι αρμοδιότητες διαχείρισης και υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης ασκούνται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με το Ν. 4314/2014 (ΦΕΚ Λ'265).

Τα υπόλοιπα ζητήματα που θίγονται στην Ερώτηση δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οργάνωσης,
Διοικητικής & Τεχνικής Υποστήριξης

Κ.Α.Α.

ΜΗΝΑ ΜΑΡΙΑ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ - ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.