"Η αξιοπρέπεια δεν μας δίνει να φάμε!"

"Η αξιοπρέπεια δεν μας δίνει να φάμε!"

Απρίλιος 06, 2011 - 12:14

-Ζητούν δεδουλευμένα 7 μηνών και την απόλυσή τους οι εργαζόμενοι στο Ατλάντικ
 

Της Χριστίνας Τσιορωτά

  Τα όρια της απόγνωσης έχουν πια ξεπεράσει τουλάχιστον 15 άνθρωποι, εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ Ατλάντικ, στο κατάστημα της Τρίπολης αφού όπως λένε δεν έχουν ακόμα λάβει τα δουλευμένα τους. Σήμερα τα χρήματα αυτά ανέρχονται σε μισθούς 7 μηνών, ποσό σημαντικό για τον κάθε ένα από αυτούς που πλέον θέτουν ζήτημα επιβίωσης.

Οι εργαζόμενοι στις αρχές Δεκεμβρίου είχαν πραγματοποιήσει κατάληψη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα διεκδικώντας τότε μισθούς 3 μηνών. 4 μήνες μετά συνεχίζουν τα διεκδικούν και ενώ το ποσό αυξάνει! Η επιχείρηση "Ατλάντικ", που απασχολεί πανελλαδικά πάνω από 3.000 εργαζομένους, έχει ζητήσει να υπαχθεί στο άρθρο 99 για ρύθμιση των χρεών της, με τους εργαζόμενους να είναι όμηροι αυτής της κατάστασης. Η επίσχεση εργασίας δεν πιέζει ως αποδεικνύεται φέρνοντας ολοένα και μεγαλύτερη απόγνωση στις τάξεις εκείνων που δεν πληρώνονται αλλά παράλληλα δεν τους δίνεται και απόλυση για να αποχωρήσουν και να αναζητήσουν νέα εργασία.
«Είμαστε αιχμάλωτοι στην κατάσταση του Ατλάντικ» θα πει μια από τις εργαζόμενες στην επιχείρηση. « θέλουμε μια λύση. Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η ασυδοσία. Είμαστε 7 μήνες απλήρωτοι και δεν αντέχουμε άλλο. Αρκετά πια με την αξιοπρέπεια, η αξιοπρέπεια δεν μας δίνει να φάμε! Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. ‘έχουμε εξαντλήσει όλα μας τα όρια και όλα τα περιθώρια, είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση. Όπως πληρώνει τους προμηθευτές να πληρώσει και εμάς. Είμαστε 15 άτομα, να συγκινηθούν οι υπεύθυνοι και να μας δώσουν λύση τώρα! Δεν μπορούμε να ζούμε με 400 ευρώ επίδομα επειδή έχουμε κάνει επίσχεση. Εμείς δεν επιδιώκουμε να ξαναμπούμε σ αυτό το μαγαζί γιατί δεν θα έχει άνθηση. Ζητάμε την απόλυσή μας. Έχουμε απευθυνθεί ακόμα και στον εισαγγελέα, στον Επόπτη, στον Περιφερειάρχη , κανείς δεν μας έχει δώσει λύση. Επιτέλους να πάψει αυτή η κοροϊδία, τα λεφτά μας ζητάμε»

Διαμαρτυρία και συνάντηση με την Κατσέλη

Οι 15 εργαζόμενοι, μην έχοντας άλλη λύση , άλλη επιλογή και άλλη υπομονή διαμαρτυρήθηκαν στην πλατεία Αγίου Βασιλείου χθες, πραγματοποιώντας και πορεία στους δρόμους της Τρίπολης. Επεδίωξαν και κατόρθωσαν να συναντήσουν την Υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη η οποία επισκέφτηκε την Τρίπολη προκειμένου να ζητήσουν από κείνη λύση στο πρόβλημα τους. Μετά τη σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς και ενώ στις τοποθετήσεις τους οι του Εργατικού κέντρου δεν έθεσαν το ζήτημα, οι εργαζόμενοι μίλησαν στην Υπουργό εκθέτοντας το πρόβλημά τους. Η Υπουργός μίλησε για την ρύθμιση των 1000 ευρώ που προχωρά για τους εργαζόμενους του ΑΤΛΑΝΤΙΚ όλης της χώρας και αιφνιδιάστηκε όταν οι εργαζόμενοι της είπαν πως δεν ήταν  ν αυτό το πρόβλημά τους. Η Λούκα Κατσέλη ζήτησε μικρή πίστωση χρόνου για να δει το τι ακριβώς συμβαίνει στο κατάστημα της Τρίπολης και δεσμεύτηκε σύντομα να επικοινωνήσει…

Video: 

youtube://v/GTp9E7GKnyY