Χρονιά οργίων για πρώην Αμερικάνο του Αρκαδικού στην Ισπανική ACB (vid)

Χρονιά οργίων για πρώην Αμερικάνο του Αρκαδικού στην Ισπανική ACB (vid)

Ιούλιος 13, 2019 - 18:02
0 σχόλια

Άραγε πόσοι τον θυμόσαστε από το μικρό πέρασμα του από τον Αρκαδικό το 2015 στα πρώτα παιχνίδια της Α1 τον Άσκια Μπούκερ; Κι όμως ο Αμερικάνος guard 5 χρόνια μετά έχει καθιερωθεί στην Ισπανική Liga Endesa.

Ο λόγος για τον Άσκια Μπούκερ που τον Αύγουστο 2015 τον έφερε ο Αρκαδικός στην Ευρώπη από το Κολέγιο του Κολοράντο ωστόσο ποτέ του δεν μπόρεσε να εγκλιματιστεί στην Τρίπολη και τις απατήσεις της ομάδας του και έτσι 2 μήνες αργότερα προς τα τέλη του Οκτώβρη αποχώρησε από τον ΣΕΦΑ έπειτα από δύο συμμετοχές στην Basket League με Άρη και Κιφησιά.

Στο μικρό πέρασμα του από τον Αρκαδικό ίσως η πιο έντονη και χαρακτηριστική στιγμή είναι το γλίστρημα του σε μια προσπάθεια drive προς το καλάθι στην προτελευταία επίθεση του αγώνα εκτός έδρας με την Κηφισιά την δεύτερη αγωνιστική της Basket League με το σκορ σε εκείνο το σημείο στο 68-66 και τον ΣΕΦΑ να γνωρίζει στις λεπτομέρειες τελικά την ήττα.

5 χρόνια αργότερα ο άγουρος αλλά ταλαντούχος Άσκια Μπούκερ έχει ωριμάσει αρκετά ανεβάζοντας χρόνο με τον χρόνο τις μετοχές του αγωνιζόμενος στην Μούρθια και στο φαινομενικά καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης αλλά και στο Champions League.

Ο Άσκια Μπούκερ μετά τον Αρκαδικό δοκίμασε στην Northern Arizona Suns (την δεύτερη ομάδα του Φοίνιξ) και στους  Delaware 87ers (την δεύτερη ομάδα των 86s) στα Summer League με στόχο ν βρει κάποιο εγγυημένο στο NBA χωρίς να κατά καταφέρει επιστρέφοντας στην Ευρώπη με την Μπέτις αρχικά να τον κάνει δικό της και στην συνέχεια την Μούρθια την περσινή χρονιά να τον εντάσσει στο ρόστερ της.

Με την φανέλα της Μούρθια ο 25χρονός άσος από το Κολοράντο πραγματοποίησε μια εξαιρετική χρονιά μετρώντας 10. 3 πόντους με 2. 3 ριμπάουντ και 3.9 ασίστ στο Champions League ενώ είχε ακόμα 15 πόντους με 2. 4 ριμπάουντ και 2. 4 ασίστ στην ACB.

Μάλιστα ο Άσκια Μπούκερ στα τέλη του περασμένου Απρίλη αναδείχθηκε MVP της 29ης αγωνιστικής στη Liga Endesa της ACB καθώς σημείωσε 40 πόντους με 9 (!) τρίποντα στην νίκη της Μούρθια επί της Μανρέσα ενώ υπάρχουν και οι 38 πόντοι του λίγες εβδομάδες νωρίτερα κάπου στα μέσα του Μάρτη που έβαλε κόντρα στην Tecnyconta Zaragoza (δείτε στα δύο βίντεο τα όργια του από αυτά τα παιχνίδια).

Ο Αμερικανός μετά την high season του επιδιώκει το επόμενο βήμα στην καριέρα του μέσω της Μούρθια η οποία περιμένει το Summer League για να μάθει τις προθέσεις του με το όνομα του πάντως να έχει τσεκαριστεί και από ομάδες της Euroleague για την νέα σεζόν.

Ο Άσκια Μπούκερ μπορεί να μη στέριωσε στον Αρκαδικό ωστόσο η ομάδα της Τρίπολης είναι αυτή που έφερε στην Ευρώπη πρώτη...

Ειδήσεις: 
Video: 

ASKIA BOOKER hace historia con 38 puntos | Liga Endesa

Askia Booker, Jugador de la Jornada 29 | Liga Endesa


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.