Χρήστος Λαμπρόπουλος: Κατά πολύ μεγαλύτερο το ΠΕΠ 2021 - 2027 σε προϋπολογισμό

Χρήστος Λαμπρόπουλος: Κατά πολύ μεγαλύτερο το ΠΕΠ 2021 - 2027 σε προϋπολογισμό

Οκτώβριος 24, 2022 - 13:02
0 σχόλια

Το νέο Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου,  «Πελοπόννησος» 2021-2027», είναι κατά πολύ μεγαλύτερο σε προϋπολογισμό από το προηγούμενο, έχει επίσης την ιδιαιτερότητα να έχει προκύψει από ευρεία διαβούλευση, που έγινε για πρώτη φορά,  και σε συνδυασμό με τα Τομεακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2021 – 2027, αλλά και με το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας καθώς και με τους Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς Πόρους, μπορούν να συμβάλλουν, ώστε η Περιφέρεια Πελοποννήσου να αποκτήσει ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, κάτι που είναι τόσο αναγκαίο , ώστε να προλάβει, έστω και τώρα, να δημιουργήσει τις υποδομές και τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους αλλά και μία καλύτερη ποιότητα ζωής για τους μεγαλύτερους.
Αυτός είναι ο στόχος της περιφερειακής αρχής, όπως επισημάνθηκε στην 1η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος «Πελοπόννησος» 2021-2027, που πραγματοποιήθηκε στην Αρεόπολη Λακωνίας και στην οποία συμμετείχα με την ιδιότητα του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη.

Το ΠεΠ «Πελοπόννησος» 2021-2027, περιλαμβάνει οκτώ (Προτεραιότητες, μεταξύ αυτών  την Ολοκληρωμένη και βιώσιμη ανάπτυξη περιοχών της Περιφέρειας, την Ενίσχυση της Κοινωνικής Συνοχής - Ανάπτυξη και βελτίωση κοινωνικών υποδομών της Περιφέρειας καθώς και την  Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού, Κοινωνική Ένταξη, Αντιμετώπιση της Φτώχειας και ενίσχυση της Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας.

Επίσης προβλέπονται ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις βιώσιμης αστικής ανάπτυξης (ΟΧΕ ΒΑΑ), μία εκ των οποίων είναι για την Αρκαδία, στο Δήμο Τρίπολης. Ακόμα προβλέπονται ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις εκτός Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στο Δήμο Μεγαλόπολης, σε συνέργεια και πλήρη συντονισμό με το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΠΔΑΜ).

Η έναρξη εφαρμογής του Προγράμματος θα είναι άμεση μετά την 1η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης.

Η 1η συνεδρίαση έγινε με την παρουσία, μεταξύ άλλων,  του Κάρστεν Ράσμουσεν, επικεφαλής του τμήματος Ελλάδος – Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς και του Δημήτρη Σκάλκου γενικού γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

 

Χρήστος Λαμπρόοπουλος

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.