Χρειάζεται σωστή ενημέρωση και υποστήριξη σε ό,τι αφορά το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης

Χρειάζεται σωστή ενημέρωση και υποστήριξη σε ό,τι αφορά το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης

Ιούνιος 24, 2018 - 13:02
0 σχόλια

Την ερχόμενη Πέμπτη 28 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί να γίνει σύγκληση της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Μεγαλόπολης  με θέμα: Εισήγηση-Διατύπωση γνώμης σχετικά με την σύσταση του ειδικού Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης.

Απευθύναμε ερώτημα στον Δήμαρχο Μεγαλόπολης για να μας δώσει κάποιες λεπτομέρειες και μας ανέφερε ότι η σύγκληση της επιτροπής διαβούλευσης έχει να κάνει με την εξέταση προτάσεων που πρέπει να κάνει ο δήμος για το ταμείο δίκαιης μετάβασης.

Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης μας ενημέρωσε όμως ότι επειδή δεν έγινε η συγκέντρωση προχθές Τετάρτη λόγω της κατάληψης των εργαζομένων, την Πέμπτη μεθαύριο  θα γίνει εκτός από την επιτροπή διαβούλευσης και κάλεσμα για συγκέντρωση όλων των φορέων και όλων των πολιτών εκ νέου στο Δημαρχείο, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για το θέμα που αφορά την δυνατότητα υποβολής προτάσεων από ιδιώτες για χρηματοδότηση σχεδίων από το ταμείο δίκαιης μετάβασης.

Την Δευτέρα θα συνομιλήσουμε εκ νέου με τον Δήμαρχο κ. Παπαδόπουλο και θα έχουμε πιο λεπτομερέστερη ενημέρωση για το θέμα.

Άρα λοιπόν οδηγούμαστε σε μια ευρεία συγκέντρωση την Πέμπτη 28 Ιουνίου και θα πρέπει να οργανωθεί πολύ καλά. Δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία  αφού οι ημέρες που απομένουν μέχρι τις 10 Ιουλίου που κλείνει η διαβούλευση του Υπουργείου είναι λίγες.

Ο κ. Παπαδόπουλος μας τόνισε ότι θα δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στην ενημέρωση των πολιτών και των φορέων. Εδώ όμως προκύπτει και το μεγαλύτερο ερώτημα και πρόβλημα μαζί , αφού ελάχιστοι έχουν καταλάβει ότι οι χρηματοδοτήσεις του ταμείου δίκαιης μετάβασης αφορούν και ιδιώτες. Όμως ποιος φορέας, ποια υπηρεσία θα βοηθήσει, θα υποστηρίξει έναν ιδιώτη που ενδιαφέρεται; Ποιος θα ενημερώσει και θα συμβουλέψει έναν ιδιώτη από την Μεγαλόπολη για το τι προβλέπεται;

Επίσης ένα ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι η χρηματοδότηση για το 2018 απαιτεί ώριμες προτάσεις, απαιτεί γρήγορες κινήσεις να υπάρχουν έτοιμα σχέδια και μελέτες.

Υπάρχουν στην Μεγαλόπολη έτοιμες μελέτες; Θα πρέπει η δημοτική αρχή η οποιοσδήποτε άλλος να παρουσιάσει έτοιμες προτάσεις προς υλοποίηση.

Εν αναμονή περισσότερων λεπτομερειών την Δευτέρα, τονίζουμε ότι πρέπει τα βήματα που θα γίνουν να είναι προσεκτικά αφού δεν υπάρχουν περιθώρια λαθών. Αλλιώς η φετινή δράση του ταμείου δίκαιης μετάβασης θα περιλαμβάνει μόνο την Δυτική Μακεδονία.

(ΠΗΓΗ: kafeneio-megalopolis.gr)


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.