H Χορωδία Ορφέας Τρίπολης παρουσίασε το Requiem «Come to the Cross and Remember»

H Χορωδία Ορφέας Τρίπολης παρουσίασε το Requiem «Come to the Cross and Remember»

Απρίλιος 12, 2023 - 22:06
0 σχόλια

H Χορωδία Ορφέας Τρίπολης παρουσιάζει το Requiem του σύγχρονου συνθέτη Pepper Choplin «Come to the Cross and Remember» με συνοδεία μικρού ορχηστρικού σχήματος το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης στο κατάμεστο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.

Ο πρόεδρος του Ορφέα Τρίπολης Χρήστος Κουταλιανός μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ τόνισε πως το «Come to the Cross and Remember»  αποτελεί μια εκκλησιαστική καντάτα που αναφέρετε στα Πάθη του Χριστού την Μεγάλη Εβδομάδα και στην Ανάσταση Του.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο, πρωτότυπο, ολοκληρωμένο έργο, με μουσική, τραγούδι και αφήγηση, γραμμένο για χορωδία απ’ τον συνθέτη και ενορχηστρωμένο από τον Michael Lawrence για πιάνο, που έχει τον κυρίαρχο οργανικό ρόλο και για μικρό ορχηστρικό σχήμα, με τα πνευστά να τονίζουν σημεία κλειδιά των μουσικών φράσεων υπό τον διακριτικό ήχο των κρουστών, ενώ τα βιολιά με γλυκό ήχο να συνομιλούν με τη χορωδία που έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλη διάρκεια του έργου, χρησιμοποιώντας τις υψηλότερες περιοχές των εκτάσεων της κάθε φωνής.

Το λιμπρέτο του έργου αναφέρεται στις τελευταίες μέρες του Ιησού, από την θριαμβευτική του είσοδο στα Ιεροσόλυμα, στο Μυστικό Δείπνο, στην Προδοσία με την εξαγορά Του για τριάντα αργύρια, στη Σταυρική Θυσία και την Ανάσταση. Η παρουσίαση βασίζεται σε σκηνοθετικές οδηγίες του συνθέτη.

Καλλιτεχνική Δ/νση: Χριστίνα Αθανασοπούλου

Αφήγηση Κειμένων: Θοδωρής Αρτόπουλος

Συμμετέχει η Ευρωπαϊκή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης

Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2023 ώρα 21:00

Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης

Υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης


 

Video: 

ArcadiaPortal.gr H Χορωδία Ορφέας Τρίπολης παρουσιάζει το Requiem «Come to the Cross and Remember»


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.