Γυναίκες διαιτητές της ΕΠΣ Αρκαδίας αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα στα γήπεδα

Γυναίκες διαιτητές της ΕΠΣ Αρκαδίας αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα στα γήπεδα

Μάρτιος 08, 2024 - 11:48
0 σχόλια

Γυναίκες Διαιτητές στην Αρκαδία, χρόνια σας πολλά!

Η 8η μέρα του Μάρτη έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας και εμείς αφιερώνουμε το άρθρο μας αυτό στις γυναίκες διαιτητές της ΕΠΣ Αρκαδίας που κάθε εβδομάδα αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα στα γήπεδα του νομού μας.

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών της ΕΠΣ Αρκαδίας παραδοσιακά βγάζει σπουδαίους άνδρες διαιτητές, πράγμα που συμβαίνει και στις μέρες μας, ωστόσο υπάρχει και ένα ακόμα κομμάτι για το οποίο νιώθει υπερηφάνεια.

Για τις γυναίκες του...

Το να ασχοληθεί μια νέα κοπέλα με την διαιτησία στο ποδόσφαιρο δεν είναι ούτε το πιο εύκολο, ούτε και το πιο σύνηθες πράγμα, καθώς χρειάζεται θάρρος, τόλμη και πάνω απ’ όλα ισχυρή προσωπικότητα για να μπορέσει να υπερασπιστεί τον ρόλο της.

Οι γυναίκες διαιτητές στο ποδόσφαιρο έσπασαν τα στερεότυπα σε ένα «κλειστό» ανδροκρατούμενο για πολλά χρόνια άθλημα και τα τελευταία χρόνια με την όλο και πιο συχνή τους παρουσία στα γήπεδα αποδεικνύουν πως επάξια έχουν την δική τους ισότιμη ξεχωριστή θέση στους πίνακες.

Στον νομό μας οι γυναίκες διαιτητές με την παρουσία τους, με την δουλειά τους και πάνω απ’ όλα με την τεχνογνωσία και την καθοδήγηση από πλευράς των υπευθύνων έχουν κερδίσει τον σεβασμό και παράλληλα ανεβαίνουν όλο και περισσότερο πραγματοποιώντας την δική τους πορεία στον χώρο.

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών της ΕΠΣ Αρκαδίας στους πίνακες του έχει την Νάνσυ Παπαϊωάννου, την Δέσποινα Κορδάλη και την Δήμητρα Γεωργακοπούλου και από την σχολή υπάρχουν επίσης οι Σταυρούλα Κούλη, Χαραλαμπία Μπάρλα, Αφροδίτη Παπαδημητροπούλου, Άννα Πετρουλή, Νικολέτα Πορφύρη και Δήμητρα Προβατάρη. Νέα κορίτσια που σταδιοδρομούν με απόλυτη επιτυχία.

Επίσης, δεν μπορούμε να παραλείψουμε την Ελένη Κυρίου την αντιπρόεδρο και υπεύθυνη εκπαίδευσης των γυναικών με την μακρά πορεία στον χώρο της διαιτησίας που αποτελεί ίσως το σημείο αναφοράς στον νομό μας με την παρουσία της.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις Γυναίκες! Αμέτρητες επιτυχίες στις γυναίκες διαιτητές της ΕΠΣ Αρκαδίας.

Αντώνης Χρονάκης

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.