Γωνιές των πάρκων της Τρίπολης (pics)

Γωνιές των πάρκων της Τρίπολης (pics)

Μάιος 24, 2018 - 21:10
0 σχόλια

Η Ευρωπαϊκή ημέρα πάρκων διοργανώνεται από το 1999 από την Europarc, την Ομοσπονδία Εθνικών Δρυμών και πάρκων της Ευρώπης. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στι 24 Μαϊου, γιατί αυτήν την ημερομηνία το 1909, δημιουργήθηκαν τα πρώτα εθνικά πάρκα στη Σουηδία.

Ο εορτασμός έχει ως στόχο να φέρει τους ευρωπαίους πολίτες κοντά στη φύση και να τους ευαισθητοποιήσει σχετικά με τη σημασία της φυσικής ομορφιάς στις προστατευόμενες περιοχές και την αειφόρο διχείρησή τους.

Η πόλη μας πρέπει να καυχάται για δικά της πάρκα: του Συνδέσμου των Φιλοδένδρων, του Δήμου, της δεξαμενής και του "Πανός" γύρω από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Και φυσικά απ' αυτήν την εικόνα δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα πολλά άλση με τα όμορφα τους ξωκκλήσια. Ως ελάχιστη συμβολή στον εορτασμό αυτό θυμόμαστε γωνιές των πάρκων της πόλης μας, όπως αποτυπώθηκαν από το φακό του αξέχαστου φωτογράφου Γιώργου Κομποχόλη.

Σ.Ε.Τ Τρίπολης

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.