Γλέντι, κέφι και χορός ως το πρωί στην 25η Γιορτή Σκόρδου στα Λιθοβούνια (pics,vid)

Γλέντι, κέφι και χορός ως το πρωί στην 25η Γιορτή Σκόρδου στα Λιθοβούνια (pics,vid)

Ιούλιος 11, 2022 - 11:58
0 σχόλια

Μετά από δυο χρόνια πανδημίας η αγαπημένη Γιορτή Σκόρδου στα Λιθοβούνια επέστρεψε δυναμικά το βράδυ της Κυριακής 10 Ιουλίου και γιόρτασε τα 25 χρόνια διεξαγωγής της.

Τα τραπέζια γέμισαν από κόσμο, που βρέθηκε στην πλατεία του χωριού για να απολαύσει νόστιμο φαγητό και να διασκεδάσει με μια παραδοσιακή  μουσική.

Με τον Γιάννη Σιέττο, τη Τζένη Κατσίγιαννη και το Γιάννη Κατσίγιαννη στο τραγούδι και τον Νεκτάριο Κοκκώνη στο κλαρίνο, το κέφι άναψε και ο χορός κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Όπως κάθε χρόνο έγινε και ο καθιερωμένος διαγωνισμός καλύτερου σκόρδου και η απονομή των βραβείων από εκπροσώπους του πολιτικού χώρου.

Ο Σύλλογος και οι κάτοικοι του χωριού για ακόμα μία χρονιά έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να ευχαριστήσουν τον κόσμο που τους τίμησε με την παρουσία του.

Στο πανηγύρι βρέθηκαν εκπρόσωποι του πολιτικού χώρου και πολιτιστικών συλλόγων.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Κ.Τζιούμης δήλωσε πόσο επιτυχής ήταν η χθεσινή βραδιά μετά από δυο χρόνια πανδημίας και υποσχέθηκε στον πρόεδρο ότι του χρόνου θα κατασκευαστεί και καινούργια πλατεία στο χωριό.

Ο κ. Λαγός με τη σειρά του επεσήμανε ότι ο δήμος θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια του συλλόγου ενώ στη συνέχεια ο πρόεδρος του Τεγεατικού Συνδέσμου κ.Ψυχογυιός και η γραμματέας του συνδέσμου κυρία Ανδριανοπούλου - Νασιοπούλου Ελένη ευχαρίστησαν τον τοπικό σύλλογο που ακόμα κρατά τις παραδόσεις στην περιοχή της Τεγέας.

Ο χορός κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες με την νεολαία θα δίνει τον «παρόν».

Ευχόμαστε στο σύλλογο να συνεχίσει κάθε χρόνο να διοργανώνει αυτή την όμορφη βραδιά!

Δείτε μέρος από την όμορφη βραδιά στο βίντεο που ακολουθεί ενώ πλούσιο φωτογραφικό υλικό θα βρείτε στη σελίδα μας στο Facebook. (ΕΔΩ)

Video: 

ArcadiaPortal.gr 25 χρόνια Γιορτή Σκόρδου στα Λιθοβούνια


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.