Γκάγκα: Δεν υπάρχουν ελλείψεις φαρμάκων στα νοσοκομεία

Γκάγκα: Δεν υπάρχουν ελλείψεις φαρμάκων στα νοσοκομεία

Ιανουάριος 04, 2023 - 15:33
0 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

«Δεν υπάρχουν ελλείψεις φαρμάκων στα νοσοκομεία», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ. Αναφέρθηκε επίσης στην έξαρση του κορωνοϊού, εστιάζοντας στην τρέχουσα κατάσταση στην Κίνα, στον τριπλό συνδυασμό κορωνοϊού – γρίπης και αναπνευστικού ιού.

«Δεν έχουμε ελλείψεις στα νοσοκομεία. Οι ελλείψεις γενικά είναι κάτι που αντιμετωπίζεται στα νοσοκομεία. Στα φαρμακεία έχουμε ελλείψεις σε ορισμένα αντιπυρετικά παιδιατρικά σιρόπια. Έχουμε όμως γενόσημα φάρμακα. Δηλαδή αν δεν θέλουμε μια συγκεκριμένη μάρκα, δηλαδή αν θέλετε παρακεταμόλη, μπορούμε να βρούμε κάτι αντίστοιχο σε άλλα φάρμακα», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Γκάγκα.

Συνέχισε, σημειώνοντας: «Σε αυτά τα φάρμακα που φέρνουμε χωρίς συνταγή και το φαρμακοποιό. Θα βγάζει ο ΕΟΦ λίστα για τα ελλειπτικά φάρμακα γιατί υπάρχουν ελλείψεις, μιλώντας για τις ιώσεις. Θα βγάζει ο ΕΟΦ κάθε μέρος και να αναπροσαρμόζεται και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για τους γιατρούς, ώστε να ξέρουν και εκείνοι αν υπάρχει κάποιο φάρμακο σε έλλειψη ώστε να μην το συνταγογραφούν».

«Υπάρχουν κάποιες ελλείψεις που είναι παγκόσμιες και που δεν λύνονται με μέτρα που παίρνουμε εμείς, αλλά οι περισσότερες ελλείψεις μπορούν να αντιμετωπιστούν και θα αντιμετωπιστούν άμεσα. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία και με τις φαρμακευτικές εταιρείες. Γίνονται έλεγχοι στις φαρμακαποθήκες, έχουμε καλή συνεργασία με τους φαρμακοποιούς. Πιστεύω τα προβλήματα θα λυθούν γρήγορα» σημείωσε η κ. Γκάγκα.

Σχετικά με τις ανατιμήσεις, διευκρίνισε: «Αν έχουμε ανατιμήσεις θα τις έχουμε στα φάρμακα που κάνουν 2-3 ευρώ. Όχι στα φάρμακα που κάνουν 50-500 ευρώ».

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.