Γιορτή του Δάσους στην Καστάνιτσα

Γιορτή του Δάσους στην Καστάνιτσα

Αύγουστος 02, 2010 - 02:42

Από τον Μορφωτικό και φυσιολατρικό Σύλλογο των απανταχού Καστανιτσιωτών ανακοινώθηκαν τα εξής: «Και φέτος με αγάπη και μεράκι για το τόπο μας και την παράδοσή του αλλά και για το πανέμορφο δάσος του Πάρνωνα ξαναστήνουμε την ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ που φέτος συναντά το ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ. Δεν είναι απλά ένα πανηγυράκι αλλά ένας τρόπος να ευαισθητοποιηθούμε , να αφυπνήσουμε την συνείδησή μας , την αγάπη μας για το περιβάλλον, να γίνουμε εθελοντες στην προστασία του , να τιμήσουμε όλους αυτούς που δώσανε την ζωή τους ή αγωνίστηκαν για να το προστατέψουν στις δύσκολες στιγμές του όταν η λαίλαπα κατάτρωγε τα σωθικά του.

Ταυτόχρονα αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε ζωντανό το Πανηγύρι της Μεταμόρφωσης που είναι για όλους τους Καστανιτσιώτες το διαχρονικό δέσιμό τους με την παράδοση και με τους προγόνους μας στο διάβα των αιώνων .

Την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010 και ώρα 8.00 μ.μ. στη Καστάνιτσα 500 μέτρα έξω από το χωριό και με κατεύθυνση το δρόμο προς Σίταινα σας ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ όλους να έρθετε σε τούτη την ΓΙΟΡΤΗ και όλοι μαζί αντάμα κάτω απο τις φυλλωσιές και τις δροσοσταλίδες και με κατεβασιές δροσιάς απο τον Μαλεβό γεμάτες άρωμα ελατίσιο, να αποτήσουμε φόρο τιμής στις δασωμένες του πλαγιές και τις βουνοκορφές του αλλά και να κρατήσουμε ζωντανή την παράδοση των πανηγυριών μας που κουβαλούν στο διάβα τους Ιστορία Αιώνων .
Η οκταμελής δημοτική ορχήστρα με τον Κώστα Κωτσάκη στο κλαρίνο θα μας κρατήσουν συντροφιά μέχρι το πρωί . Φαγητό, κρασάκι και μπυρίτσα θα έχει το μενού μας και από διασκέδαση ελάτε και θα δείτε.
Και στους δύσκολους καιρούς «η φτώχεια θέλει καλοπέραση»
Την εκδήλωση ενισχύουν με χορηγίες η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας και ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας.»

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις