Γιορτή για την Τρίτη Ηλικία στο Ίδρυμα Ζαφείρη (pics,vid)

Γιορτή για την Τρίτη Ηλικία στο Ίδρυμα Ζαφείρη (pics,vid)

Οκτώβριος 02, 2017 - 11:03
0 σχόλια

Μια ζεστή και όμορφη βραδιά χθες στο Ιδρυμα Ζαφείρη, αφιερωμένη στην Τρίτη Ηλικία. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την τρίτη ηλικία το Κέντρο Υγείας Αστρους, σε συνεργασία με το Δήμο και το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, οργάνωσαν μια γιορτή που είχε ενημερωτικό, αλλά και ψυχαγωγικό κομμάτι.

Η εκδήλώση ξεκίνησε με χαιρετισμούς της διευθύντριας του Κέντρου Υγείας κυρίας Πηγής Περδικάκη, του Δημάρχου κ. Π. Μαντά και του διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου κ. Τομάρα. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι ενημερωτικές ομιλίες για θέματα όπως η Ανοια και το Αλτσχάιμερ, ενώ παράλληλα έγινε αναφορά σε ατυχήματα που συμβαίνουν συχνά στην τρίτη ηλικία.

Τέλος, στο ψυχαγωγικό κομμάτι υπήρχαν τραγούδια, μουσικά δρώμενα, σκετσάκια, παρουσίαση εθίμων του γάμου, καντάδες, αργαλειός κ.ά. Ολα αυτά βέβαια με τη συμμετοχή τόσο ηλικιωμένων, αλλά και νεαρών μαθητών της περιοχής μας.

Αυτό που έλεγαν συνέχεια και προσπαθούσαν να περάσουν σαν μήνυμα οι «έμπειροι» λόγω ηλικίας και βιωμάτων είναι: "Μπορεί να περάσαμε δύσκολα χρόνια με κατοχή, εμφύλιο, φτώχεια και πείνα, αλλά δεν το βάλαμε ποτέ κάτω. Γλεντούσαμε με τις παρέες μας και είμασταν έξω καρδιά έχοντας αλληλεγγύη μεταξύ μας".

Από το astrosnews.gr

 

Ειδήσεις: 
Video: 

astrosnews_ΓΙΟΡΤΗ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΑΣΤΡΟΣ_1_10_17Α


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.