Γιορτάστηκε η Επέτειος Συγκρότησης Α’ Πελοποννησιακής Γερουσίας στην Ι.Μ. Καλτεζών (photos&video)

Γιορτάστηκε η Επέτειος Συγκρότησης Α’ Πελοποννησιακής Γερουσίας στην Ι.Μ. Καλτεζών (photos&video)

Μάιος 26, 2013 - 13:21
3 σχόλια

Εκδηλώσεις για την 192η επέτειο της Συνέλευσης στην Ιερά Μονή Καλτεζών και της συγκρότησης της Α' Πελοποννησιακής Γερουσίας (πρώτης Διοίκησης του Επαναστατημένου Έθνους μας, την 26η Μαϊου 1821) πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τιμή.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση στον περίβολο της Μονής χοροστατούντος του Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Τρίπολης  Γιάννης Σμυρνιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας  Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος,οι αντιδήμαρχοι Τρίπολης Σάββας Σαββάκης, Σταύρος Κουκάκης, Ανδρέας Μπούρας, Γιώργος Κάρλος και Δημήτρης Κοσκινάς, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του ΔΣ Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και πλήθος κόσμου.

 

Video: 

youtube://v/2cLxPhIH_x0

youtube://v/NdtASTSRVX4


3 Σχόλια

Συγχαρητήρια στο Δεσπότη Αλέξανδρο και στις καλόγριες της Μονής Είχα χρόνια να επισκεφτώ το μοναστήρι και συγκινήθηκα για την άριστη κατάσταση που το είδα,πραγματικα ο Μητροπολίτης ενδιαφέρεται για τις Μονες της μητρόπολης και κάνει έργο, μακάρι να παραδειγματίζονται και άλλοι και να μην κτυπάνε καμπάνες για πολιτικούς λόγους

Αν δεν ήταν ο δεσπότης το μοναστήρι του Αγιαννη στην Κυνουρια θα είχε κατεδαφιστεί απο τη φθορά του χρόνου

Και ποσά εξωκλησσια που είχαν εγκαταλειφθεί απο όλους στα χωρια μας , πραγματικό έργο από τη μητρόπολη στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε καθώς μοιράζονται και τρόφιμα σε δεκάδες οικογένειες