Γιατί τα ρολά ασφαλείας προσφέρουν τη μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία

Γιατί τα ρολά ασφαλείας προσφέρουν τη μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία

Νοέμβριος 10, 2022 - 10:30
0 σχόλια

Ακόμη και με μία πολύ σύντομη βόλτα στην αγορά ή ακόμη και τη γειτονιά σας είναι σίγουρο ότι θα προσέξετε ένα πράγμα: όλα σχεδόν τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις έχουν ρολά ασφαλείας. Για ποιοτικά ρολά ασφαλείας επισκεφτείτε την https://dmenounos.gr. Εκεί θα βρείτε το ρολό που θέλετε.

Μπορεί τα ρολά ασφαλείας να μην είναι ίδια σε όλα τα μαγαζιά και να υπάρχουν κάποιες διαφορές ανάλογα με το είδος τη επιχείρησης, αλλά όλα σχεδόν έχουν κάποιο ρόλο. Ποιος λοιπόν ο λόγος που τόσο πολλοί επιχειρηματίες επενδύουν στα ρολά καταστημάτων για να προστατέψουν τις επιχειρήσεις τους από τους κλέφτες και άλλους εγκληματίες; Ας δούμε αναλυτικά γιατί τα ρολά είναι τόσο απαραίτητα, ειδικά στις δύσκολες μέρες που ζούμε.

Είναι ένα φυσικό εμπόδιο

 

Το μεγάλο πλεονέκτημα που έχουν τα ρολά ασφαλείας έναντι των άλλων μέτρων ασφαλείας όπως είναι οι συναγερμοί και οι κάμερες, είναι το γεγονός ότι αποτελούν ένα φυσικό εμπόδιο ανάμεσα στον κλέφτη και το κατάστημα. Αυτό σημαίνει ότι ο κλέφτης θα πρέπει να βρει κάποιον τρόπο να παραβιάσει, να αφαιρέσει ή ακόμη και να καταστρέψει τα ρολά και η συντριπτική πλειοψηφία των απλών κλεφτών, απλά δεν διαθέτει τα απαραίτητα εργαλεία και τις γνώσεις. Χωρίς τα ρολά, ο κλέφτης μπορεί απλά να σπάσει τη βιτρίνα ή την πόρτα και να αποκτήσει πρόσβαση στον χώρο.

 

Εδώ να τονίσουμε ότι συναγερμοί και κάμερες δρουν σε ψυχολογικό επίπεδο, δηλαδή κάνουν τον χώρο λιγότερο “επιθυμητό” για τους κλέφτες και σε περίπτωση διάρρηξης, περιορίζουν κάπως τη ζημιά αφού μειώνουν σημαντικά τον χρόνο που μπορεί να μείνει ο κλέφτης μέσα στον χώρο. Τα ρολά δρουν σε φυσικό επίπεδο και γι’ αυτό και θεωρούνται πιο απαραίτητα.

Δεν προστατεύουν μόνο από κλέφτες

 

Τα ρολά ασφαλείας είναι στην ουσία ένας τοίχος, όπως είπαμε και πριν, πράγμα που σημαίνει ότι δεν προστατεύουν μόνο από τους κλέφτες αλλά προσφέρουν και ασφάλεια επιχειρήσεων ακόμη και από διάφορα αντικείμενα που μπορεί να εκτοξευθούν προς το κατάστημα. Δεν είναι σπάνιο κατά τη διάρκεια ταραχών οι ταραξίες να επιτίθενται σε επιχειρήσεις πετώντας πέτρες και άλλα βαριά αντικείμενα στις βιτρίνες ή ακόμη και να χτυπούν με λοστούς, σανίδια ή ακόμη και τσεκούρια. Σκοπός των επιθέσεων είναι συνήθως το πλιάτσικο αν και κάποιες φορές οι καταστροφές γίνονται απλά και μόνο λόγω της μανίας που καταλαμβάνει εκείνη τη στιγμή τους χούλιγκαν. Σε κάθε περίπτωση, οι ζημιές που μπορεί να προκληθούν είναι μεγάλες. Τα ρολά ασφαλείας και ιδιαίτερα τα κλειστού τύπου που χρησιμοποιούν οι τράπεζες και τα κοσμηματοπωλεία, μπορούν να αντέξουν απέναντι σε αυτές τις βίαιες επιθέσεις.

Είναι πολύ γερά

 

Τα ρολά ασφαλείας καταστημάτων κατασκευάζονται από χάλυβα και άλλα ανθεκτικά υλικά με αποτέλεσμα η αντοχή τους να είναι εξαιρετικά μεγάλη. Σε πρόσφατες απόπειρες διάρρηξης σε μεγάλα καταστήματα οι κλέφτες χρησιμοποίησαν αυτοκίνητα σαν “πολιορκητικούς κριούς” για να σπάσουν τα ρολά και στη συνέχεια να αποκτήσουν πρόσβαση στη βιτρίνα και δεν τα κατάφεραν. Η εξαιρετική αυτή αντοχή τους είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που τα βλέπουμε σε όλα σχεδόν τα καταστήματα και ιδιαίτερα σε αυτά που πουλάνε ακριβά είδη. Εννοείται ότι τα ρολά κλειστού τύπου είναι αυτά που προσφέρουν την μέγιστη ασφάλεια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα άλλα υστερούν σημαντικά.

Δρουν και σε ψυχολογικό επίπεδο

 

Παραπάνω αναφέραμε ότι τα ρολά καταστημάτων δρουν σε φυσικό επίπεδο σε αντίθεση με άλλα μέτρα ασφαλείας. Δεν δρουν όμως μόνο σε αυτό το επίπεδο αλλά δρουν και σε ψυχολογικό. Όσο καλύτερα φυλασσόμενος φαίνεται ένας χώρος τόσο μικρότερες είναι οι πιθανότητες να γίνει στόχος κάποιου κλέφτη. Αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι κλέφτες είναι “ερασιτέχνες” δηλαδή είναι απελπισμένοι άνθρωποι, συνήθως χρήστες ναρκωτικών, που ψάχνουν έναν εύκολο στόχο επειδή δεν έχουν τις γνώσεις και τα εργαλεία για να κάνουν πιο “οργανωμένο έγκλημα”. Αν ο χώρος έχει ρολά ασφαλείας τα οποία συμπληρώνονται και από άλλα μέρα ασφαλείας όπως κάμερες ή / και συναγερμοί - όσο περισσότερα μέτρα ασφαλείας τόσο το καλύτερο - τότε οι περισσότεροι κλέφτες ούτε καν θα διανοηθούν να δοκιμάσουν μία διάρρηξη.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.