Γιαννακούρας: Αναληθείς και ψευδείς οι ισχυρισμοί του κ. Σμυρνιώτη για το Πλάτωμα

Γιαννακούρας: Αναληθείς και ψευδείς οι ισχυρισμοί του κ. Σμυρνιώτη για το Πλάτωμα

Δεκέμβριος 11, 2012 - 13:53
8 σχόλια

Μετά τις δηλώσεις του Δημάρχου Τρίπολης, κ. Γ. Σμυρνιώτη, ότι για την κατάσταση της χωματερής στο «Πλάτωμα» είναι υπεύθυνη η Περιφέρεια Πελοποννήσου και μάλιστα η Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας, δηλώνω κατηγορηματικά ότι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι παντελώς αναληθείς. Άλλωστε, όλοι οι δημότες γνωρίζουν ότι η εν λόγω χωματερή έκλεισε με ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ και όχι με απόφαση της Περιφέρειας.

Επίσης, θέλω να τονίσω ότι την αποκλειστική ευθύνη του χώρου την έχει ο δήμος, όπως και τα κλειδιά της χωματερής για τη φύλαξη της.
Επαναλαμβάνω ότι ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, αντίθετα η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας, δε φέρουν καμία ευθύνη.
Τέλος, η Περιφέρεια Πελοποννήσου με δική της πρωτοβουλία και σε συνεργασία με το ΕΠΕΡΑ (φορέα χρηματοδότησης) και με τους Δήμους της Περιφέρειας έχει προβεί στη δημοπράτηση των ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΧΑΔΑ που έκλεισαν στις 30-06-2012, ώστε να προβεί στη συνέχεια στην αποκατάστασή τους, αφού έχει εξασφαλίσει τη σχετική πίστωση.
Επίσης, θέλω να δηλώσω, ότι σεβόμενοι τους πολίτες που υφίστανται τις επιπτώσεις αυτής της κατάστασης, απευθύνω έκκληση στο δήμο για να διευθετήσει το συντομότερο το ζήτημα που έχει προκύψει και εμείς θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια του και πρόθυμοι να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε ό,τι μας ζητηθεί.

Ευάγγελος Γιαννακούρας
Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας
 

 


8 Σχόλια

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ κ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑ, Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ, ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ ΜΑΣΕΣ

θα ξεχασουμε και τα ελληνικα που ξέρουμε, γιατι για την Ελλάδα που ξέραμε άσε καλύτερα..., όταν λέτε "αρωγοί" τι ακριβώς εννοείται????? τι ακριβώς έχετε προσφέρει 12 μέρες τώρα που καίγεται το Πλάτωμα????? ασχετα αν έχετε αρμοδιότητα ή οχι, προσφέρατε προσωπικό? μηχανήματα? τεχνογνωσία? κάτι???? τι???? τιποτα απ΄ότι φαίνεται εκτος αν αρωγή εννοειται μια δεκάλεπτη παρουσία στο χώρο προ 10 ημερών και τη διάθεση του χρόνου σας για τηλεοπτικές συνεντεύξεις σχετικά με το θέμα.

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Κ.ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ!!! ΘΕΛΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΟΥ ΕΞΩ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ!

Η Περιφέρεια που είναι κε Γιαννακούρα και κε Τατούλη ???? 11 ημέρες και δεν έχει πάει κανένας υπάλληλος ή μηχάνημα της Περιφέρειας στην φωτιά !!! Εκτός εάν περιμένετε ιδιαίτερη πρόσκληση !!!. Χρόνο για τις κάμερες και τις συνεντεύξεις όμως διαθέτετε μπόλικο... Δεν ντρέπεστε ?? - τσίπα δεν έχετε ?? Εδώ υπάρχει φωτιά με τοξικά αέρια και εσείς λέτε ότι θα είστε αρωγοί ??? Η Νικολάκου έλεγε την άλλη φορά ότι κατάφερε και πήρε από το υπουργείο λεφτά για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ. Που είναι αυτά τα λεφτά, τώρα που πρέπει να γίνει επιχωμάτωση ??? Ολόκληρη Περιφέρεια και δεν έχει 1 χειριστή μηχανήματος ??? Που είναι τα χρήματα για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ ??? Γιαννακούρα άσε τα λόγια και πήγαινε να σβήσεις την φωτιά ... !!!

Δήμαρχε δεν σέβεσαι τη δήμοσια υγεία των πολιτών της Τρίπολης!Με ανάθεση σε ιδιώτη εργολάβο και με μία μικρή δαπάνη 5.000ων ευρώ θα είχες λύσει το θέμα του πλατώματος με επικάλυψη της χωματερής με χώμα και άμμο ώστε να σταματήσει η μόλυνση αμέσως!!!!

Δήμαρχε με τους συμβούλους σου δεν σέβεσαι την υγεία των πολιτών της Τρίπολης!Η χωματερή στο πλάτωμα μολύνει τα πάντα εδώ και 12 μέρες και δεν κάνετε τίποτε!!! Με μία δαπάνη 5.000 ευρώ με ανάθεση σε ιδιώτη εργολάβο θα μπορούσες να σταματήσεις τη μόλυνση τώρα και η φωτιά που καίει σκεπάζοντας τη με άμμο και χώμα θα έσβηνε αμέσως!!!!

Γιατί δεν τα δίνει τα 5.000 ευρώ ο Γιαννακούρας και η Περιφέρεια, που έχουν πάρει 32 εκατομμύρια Ευρώ ! για την αποκατάσταση των χωματερών από το υπουργείο ????? Δεν τον κόπτει τον Γιαννακούρα η υγεία των πολιτών? που είναι αυτά τα λεφτά? Το χρήμα υπάρχει αλλά προφανώς δεν προορίζεται για την υγεία σου και την αποκατάσταση της καταστροφής στην χωματερή. Μόκο λοιπόν, γιατί είσαι ανενημέρωτος και επικίνδυνος...

Ρε παιδιά, ο άνθρωπος είναι εδώ ! Ό,τι του ζητήσουμε, θα σπεύσει να το στείλει. Απλώς πρέπει να του το ζητήσουμε.Δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει ακριβώς. Μου θυμίζει το μικρό παιδί που προσπαθεί να λύσει την άσκηση χωρίς να έχει διαβάσει την εκφώνηση! Πάντως, σήμερα στην συνάντηση που είχε με τους εμπλεκόμενους, είπε πως πρέπει να ενώσουν όλοι τις δυνάμεις τους.Δεν είναι ώρα για ευθύνες(είναι και ταπεινός), δεν παρέλειψε όμως έντεχνα να συμβουλεύσει τον Δήμο για εντατική φύλαξη του χώρου...ενός ΑΝΕΝΕΡΓΟΥ χαδα παρεπιμπτόντως.