Για την πρωτοβάθμια υγεία στα Λαγκάδια και τη Γορτυνία

Για την πρωτοβάθμια υγεία στα Λαγκάδια και τη Γορτυνία

Σεπτέμβριος 03, 2023 - 18:27
0 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η μοναδική παράταξη που πιστεύει και αγωνίζεται για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν, καθολική υγεία και περίθαλψη. Όλοι οι άλλοι κάνουν... σκόντο κάνοντας τα στραβά μάτια στην υποστελέχωση και τις ελλείψεις βασικού εξοπλισμού στα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία της περιοχής.

Σε κάποιες δημοτικές εκλογές στα Λαγκάδια (καλή ώρα όπως τώρα...), υποψήφιος διαφήμιζε μέσω της ΗΧΟΥΣ ότι θα αγοραστεί ειδική καρέκλα για να κατεβαίνουν οι γέροντες στο ιατρείο. Μήπως την είδε κανείς αυτή την καρέκλα;

Πριν λίγα χρόνια επίσης, μέλη του σημερινού τοπικού συμβουλίου Λαγκαδίων, οι οποίοι διεκδικούν πάλι την ψήφο σας, φωτογραφίζονταν στα γραφεία του Συνδέσμου των εν Αττική Λαγκαδινών, γιατί ο Σύνδεσμος θα κάλυπτε δήθεν το ενοίκιο για τη μεταφορά του ιατρείου σε προσβάσιμο κτίριο. Τι απέγινε άραγε, αυτή η μεταφορά; Προχώρησε;

Εμείς τότε, ήμασταν ξεκάθαροι. Τα ζητήματα της υγείας και της περίθαλψης των πολιτών, ιδίως της επαρχίας, είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Αν τα παραδώσουμε στους συλλόγους, τους ιδιώτες και τους εθελοντές, δε μιλάμε για καθολικό κοινωνικό δικαίωμα, αλλά για κοινωνική ζητιανιά. 

Τους "φωστήρες" της δημοτικής αρχής και του τοπικού συμβουλίου που προωθούσαν τότε αυτή τη λύση, τους ρωτάμε: Ακόμα κι αν προχωρούσε αυτή η πρόταση, τι θα γινόταν στην περίπτωση που ο Σύνδεσμος σταματούσε να πληρώνει (για οποιονδήποτε λόγο έκρινε αυτός); Θα βγαίναμε ξανά στη ζητιανιά να ζητάμε οικονομική βοήθεια για να πληρώνουμε το ενοίκιο;

Κριτήριο ψήφου στις δημοτικές εκλογές η καθολική υγεία και περίθαλψη στα έρημα χωριά της περιοχής μας. Απέναντι στις ελλείψεις που συνεχίστηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια με τις διοικήσεις Κούλη και Μέγα, τη λύση θα πρέπει να τη δώσουν οι ίδιοι οι Γορτύνιοι.

Μια αγωνιστική, διεκδικητική δημοτική αρχή, η δημοτική αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης, θα κινητοποιούνταν μαζί με όλους τους Γορτύνιους έξω από το υπουργείο Υγείας, χωρίς να κάνει βήμα πίσω. Έτσι γίνεται στους δήμους που ασκεί διοίκηση η Λαϊκή Συσπείρωση (όπως στην Πάτρα με δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη).

Γιατί εμείς δε θέλουμε την ψήφο των Λαγκαδινών και των Γορτύνιων για να τους εκπροσωπούμε, αλλά για να αγωνιστούμε μαζί τους.

Δρ. Βασίλης Σιοκορέλης
υπ. δημοτικός σύμβουλος Γορτυνίας
με τη Λαϊκή Συσπείρωση


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.