Για την κατάργηση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ)

Για την κατάργηση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ)

Σεπτέμβριος 06, 2023 - 18:00
0 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Το νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση που  παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες στο υπουργικό συμβούλιο έκρυβε μια είδηση: καταργούνται τα ΝΠΔΔ, οι κοινωφελείς επιχειρήσεις και οι σχολικές επιτροπές στους δήμους. 

Το σκεπτικό αυτής της απόφασης από τον αρμόδιο υπουργό είναι ότι έτσι κι αλλιώς τα παραπάνω νομικά πρόσωπα υπολειτουργούν κι ότι θα ήταν καλύτερο να επιστρέψουν οι αρμοδιότητές τους στο δημοτικό συμβούλιο.

Το λένε αυτό εκείνοι που υποβάθμισαν το δημοτικό συμβούλιο μεταφέροντας αρμοδιότητες στην Οικονομική Επιτροπή.

Πίσω από αυτή την απόφαση κρύβεται η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής, της υγείας, του πολιτισμού κλπ.

Στη Γορτυνία, παρά τις όποιες ελλείψεις, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες για να προβάλει το κοινωνικό έργο του δήμου. Η επικείμενη κατάργησή της είναι αρνητική εξέλιξη για τη Γορτυνία.

Επειδή όμως, έχουμε δημοτικές εκλογές, ας τοποθετηθούν οι υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι: συμφωνούν με την παραπάνω απόφαση της κυβέρνησης, που ουσιαστικά διαλύει τη λειτουργία των δήμων σε σημαντικούς τομείς; 

Δρ Βασίλης Σιοκορέλης
υπ. δημοτικός σύμβουλος Γορτυνίας
με τη Λαϊκή Συσπείρωση


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.