Για φινάλε αντάξιο της Ευρώ-πορείας του

Για φινάλε αντάξιο της Ευρώ-πορείας του

Δεκέμβριος 11, 2014 - 09:11
0 σχόλια

Παρτιζαν-Αστέρας Τρίπολης  20:00 NS

Απόψε (11/12) το βράδυ  στις 20:00 ο Αστέρας Τρίπολης αντιμετωπίζει στο Βελιγράδι την Πάρτιζάν για την 6η και τελευταία αγωνιστική του Γ’ ομίλου του Europa League στο φινάλε της φετινής Ευρωπαϊκής του πορείας.

Η αρκαδική ομάδα των μεγάλων συνεχόμενων  υπερβάσεων έσπασε το ταβάνι της εκτοξεύτηκε  και χάρισε μεγάλες Ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές στιγμές αλλά και πολλές συγκινήσεις σε όλους τους φιλάθλους της.

Ένα υπέροχο ταξίδι που ξεκίνησε στα τέλη Ιουνίου από το μακρινό Ροβανιέμι και τελειώνει στο Βελιγράδι με τον Αστέρα να περνά για πρώτη φορά στην ιστορία του σε ομίλους του Europa League μέσα από τρεις προκριματικούς γύρους αποκλείοντας ομάδες όπως η Ροβανιέμι, η Μάιντζ και η Μακάμπι Χάιφα.

Στην παρθενική του συμμετοχή σε όμιλο Europa League οι «κιτρινομπλέ» αρμάδα από την Αρκαδία τα έκανε όλα… Ισοπαλία στην πρεμιέρα στην Πόλη, νίκη για πρώτη φορά με την Παρτιζάν στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» μεγάλες εμφανίσεις με την Τότεναμ και ανατροπή με την Μπεσίκτας.

Ο Αστέρας Τρίπολης στάθηκε κάτι παραπάνω από αξιοπρεπέστατα στον όμιλο και όχι απλώς κοίταξε στα μάτια μεγάλους αντιπάλους αλλά διεκδίκησε μάλιστα την πρόκριση μέχρι τέλους και αν είχε την τύχη με το μέρος του ίσως να μιλάγαμε για ακόμα μία υπέρβαση.

Η πρόκριση μπορεί να μην ήρθε όμως ο Αστέρας κατάφερε να δημιουργήσει χαρακτήρα και μέταλλο μεγάλης ομάδας, να γεμίσει αυτοπεποίθηση και να γιγάντωση την φανέλα του κερδίζοντας το σεβασμό όλης της Ευρώπης.

Ο Αστέρας κέρδισε εμπειρίες και ασφαλώς βάζει τις βάσεις που πάνω εκεί θα χτίσει στο μέλλον το δικό του ποδοσφαιρικό μοντέλο και θα τον οδηγήσει ξανά σε νέες και ακόμα πιο σπουδαίες επιτυχίες.

Η αναμέτρηση με την Παρτιζάν έχει τον δική της ξεχωριστή σημασία παρά το γεγονός ότι και οι δύο δεν κατάφεραν να φτάσουν στην πρόκριση. Αφενός ο Αστέρας θέλει να κλείσει τα Ευρωπαϊκά του παιχνίδια με θετικό τρόπο αφετέρου που είναι και το σημαντικό για να μαζέψει περισσότερους βαθμούς και να καταφέρει από την επόμενη κληρώσει να ανέβει στους ισχυρούς.

Ο Στάικος Βεργέτης αναμένεται να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα έτσι ώστε να κρατήσει την ομάδα του φρέσκια και ενόψει της δύσκολης συνέχειας του Ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Έλληνας τεχνικός έχει την δυνατότητα να έχει στην διάθεση του πολλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που ανά πάσα ώρα είναι έτοιμοι να μπουν και να βοηθήσουν τα μέγιστα.

Στις κερκίδες του γηπέδου της Παρτιζάν θα βρίσκονται και φίλαθλοι του Αστέρα που έχουν ταξιδέψει για να σταθούν και πάλι στο πλευρό της αγαπημένης τους ομάδας και με την θερμή συμπαράσταση τους θα δώσουν και πάλι ώθηση στις προσπάθειες για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Το φετινό ταξίδι στα Ευρωπαϊκά αστέρια για φέτος τελειώνει και ο Αστέρας δίνει ραντεβού για την επόμενη χρονιά ακόμη πιο έμπειρος και πιο ώριμος για να ανοίξει νέα σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας του. 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.