Για το επιτόκιο του δικού μας χρέους προς τις τράπεζες ούτε κουβέντα!

Για το επιτόκιο του δικού μας χρέους προς τις τράπεζες ούτε κουβέντα!

Μάρτιος 10, 2012 - 11:05
5 σχόλια

Κι ενώ όλοι εσείς καταριόσασταν τον Παπαδήμο που "χωρίς να τον έχετε ψηφίσει" οδήγησε στην υπογραφή του PSI, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, τα αγαπημένα σας κόμματα, αυτά που ψηφίζατε τόσα χρόνια και που ζητούν την ψήφο σας και στις επόμενες εκλογές, με νόμο επιχείρησαν τις προάλλες να μειώσουν τα επιτόκια του ΔΙΚΟΥ ΤΟΥΣ χρέους προς τις τράπεζες.

Για το επιτόκιο του ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ χρέους προς τις τράπεζες, που παραμένει αμείωτο, λες και βρισκόμαστε στο 2004, ούτε κουβέντα!
Σας στέλνουν όμως δημόσια μηνύματα συμπαράστασης και οδύνης "για την θαυμαστή αυτοθυσία σας και για τις δυσκολίες που περνάτε". Ακόμα και αυτήν την ώρα! Ακόμα και σήμερα! Ακόμα και μετά από όλα όσα έχουν γίνει, όλα όσα έχουν αποκαλυφθεί και όλα όσα έχουμε υποστεί ως πολίτες τα τελευταία χρόνια! Αυτοί συνεχίζουν τον κυνισμό, το δούλεμα, την εκμετάλλευση, το ξεζούμισμα των χρημάτων του Έλληνα φορολογούμενου!
Οι αχρείοι!

Ειδήσεις: 
Tags: 

5 Σχόλια

ΠΕΣ ΡΕ ΣΩΚΡΑΤΗ ΜΕ ΤΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ. ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΡΕΕΕΕ

Σωκράτη το προηγούμενό σου σχόλιο για το ταμείο των επικουρικών συντάξεων του Δημοσίου μου έδωσες την εντύπωση ότι γνωρίζεις πώς τα χρήματα δεν φυτρώνουν στις τράπεζες. Τώρα με αυτό το άρθρο, νομίζω γυρίζεις πάλι πάνω στα δέντρα... Όσο πιο ακριβά δανείζονται οι χώρες, τόσο πιο ακριβά δανείζονται και οι ιδιώτες -tranfer risk-. Μάλλον είτε επηρεάζεσαι από τα σχόλια, είτε το "κλόπι- πέηστ" πάει σύννεφο! Τα χαμηλότερα επιτόκια σημαίνει περισσότερος χρόνος αποπληρωμής δανείου (duration). To κούρεμα του χρέους δεν σημαίνει χαρίζω λεφτά, απλά τα παίρνω πιο μετά με ένα μικρό bonus. Με εκτίμηση

Αγαπητέ Anonymous: απεναντίας, γνωρίζω πολύ καλά τι λέω... Και ασφαλώς έχεις δίκιο, ότι τα χρήματα δεν φυτρώνουν στις τράπεζες και ότι το χαμηλότερο επιτόκιο σημαίνει περισσότερος χρόνος αποπληρωμής δανείου! Αλλά ΕΔΩ βρίσκεται το σκάνδαλο, φίλε μου: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επιχείρησαν ΜΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΕΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΟΥΣ!!! Απλά με νομοθετική ρύθμιση θα μείωναν δια της βίας και χωρίς συνέπειες γι αυτούς το επιτόκιο δανεισμού τους!!! (Και όπως καταλαβαίνεις, αυτή η νομοθετική ρύθμιση επιχειρήθηκε γιατί φαντάζομαι πως ο Διευθυντής της Αγροτικής Τράπεζας, στην οποίαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χρωστάνε το μεγαλύτερο ποσό του χρέους τους, αρνήθηκε να τους μειώσει το επιτόκιο χωρίς παράταση του χρόνου αποπληρωμής γιατί κατάλαβε ότι θα κινδύνευε να δεχθεί ποινική δίωξη για απιστία!!! Και έτσι είπαν να καταφύγουν στη λύση της "νομοθετικής ρύθμισης"....) ;-)

Αγαπητέ Σωκράτη αυτό λέγεται μικρό- πολιτική. (ελλείψει ιδεολογιών μας απομένει να λειτουργούμε ως μαφία) Ο ένας πήγε στην Καλαμάτα και τον χειροκροτούσαν ο άλλος ζητά δύο ευρώ ανά ψήφο, σε μια "διαδικασία" με έναν υποψήφιο. Αλήθεια σε όλους αυτούς τι ποινική δίωξη θα μπορούσες να ασκήσεις; (Ο Διοικητής της ΑΤΕ Θ. Πανταλάκης, ενήργησε ορθά αρνούμενος, γιατί εκεί μέσα είναι οι αποταμιεύσεις ανθρώπων που δεν θέλουν να τις δουν να χάνονται. Στη σύγχρονη κοινωνία και οικονομία των αγορών, ένα τραπεζικό σύστημα: α. δεν πρέπει να γίνει υποζύγιο του κράτους, β. να λειτουργεί χωρίς τραπεζικά κριτήρια, γ. χωρίς υγιή ανταγωνισμό, δ. με κρατικές και κομματικές παρεμβάσεις, ε. με κατευθυνόμενες χρηματοδοτήσεις, στ. με συντήρηση θνησιγενών επιχειρήσεων στο διηνεκές, ζ. χωρίς ανάληψη ευθύνης και κινδύνου από τους δανειζόμενους, η. με το συνδικαλισμό να επιχειρεί να διοικεί και όχι να εκπροσωπεί και να διαπραγματεύεται, γιατί μια τέτοια προσέγγιση υπονομεύει όχι μόνο τον τραπεζικό τομέα αλλά και τις αναπτυξιακές προοπτικές της οικονομίας. -Θ. Καρατζάς) Μετά όσοι θέλουν ας μιλήσουν για την ανάπτυξη που επιθυμούν

<p> Ρε * τι σου φταίεο ο Σωκράτης;</p>