Γερμανικό ενδιαφέρον για το ελληνικό κρασί - «Παρόν» το Οινοποιείο Τρουπή (pics)

Γερμανικό ενδιαφέρον για το ελληνικό κρασί - «Παρόν» το Οινοποιείο Τρουπή (pics)

Μάιος 10, 2019 - 13:18
0 σχόλια

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το οποίο στηρίζει ενεργά και για περισσότερα από 90 χρόνια τις ελληνογερμανικές εμπορικές σχέσεις και προωθεί τις πρωτοβουλίες και δράσεις των εταιριών-μελών του, διοργάνωσε φόρουμ, σε συνεργασία με την εταιρία-μέλος του, BASF Ελλάς ΑΒΕΕ, και την Τράπεζα Πειραιώς, υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την προώθηση των ελληνικών κρασιών και της σταφίδας στη γερμανική αγορά την Πέμπτη 9 Μαΐου στη Νέα Ερυθραία.

Το «παρών», όπως σε κάθε προσπάθεια εξωστρέφειας και προώθησης του μοσχοφίλερου και των ιδιαίτερων κρασιών της Αρκαδίας, στο εξωτερικό, έδωσε το Οινοποιείο Τρουπή.

Το συνέδριο περιελάμβανε οινογνωσία και δοκιμή σταφίδας, καθώς και Β2Β συναντήσεις γερμανικών εταιριών με Έλληνες παραγωγούς. Στόχος της συνάντησης, η επίτευξη νέων συνεργασιών σε διμερές επίπεδο και η είσοδος υψηλά ποιοτικών ελληνικών προϊόντων στη γερμανική αγορά.

Ο Γιάννης Τρουπής, αντιπρόεδρος ΕΝΟΕΑΠ και ιδιοκτήτης ενός πολύ επιτυχημένου οινοποιείου το οποίο έχει σκοπό να αποκτήσει παγκόσμιους θαυμαστές και καταναλωτές το μοσχοφίλερο και οι ποικιλίες του, δήλωσε ότι αυτές οι δράσεις διαφημίζουν το κρασί μας, που είναι ένα από τα πιο σπουδαία ΠΟΠ προϊόντα της αρκαδικής γης, αλλά αποτελούν και μια σπουδαία ευκαιρία για να γίνουν γνωστά τα ελληνικά κρασιά στην Ευρώπη.

Η Ένωση του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝ.Ο.Α.Π.) είναι μία εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που έχει σκοπό την προώθηση και βελτίωση της εικόνας των κρασιών της περιοχής. Η έδρα της είναι στην Νεμέα και αυτή τη στιγμή έχει 62 ενεργά μέλη, τα οποία αυξάνονται συνεχώς. Η επιτυχία αυτή οφείλετε στο ότι έχει πετύχει να  ενώσει τους οινοπαραγωγούς με τους επαγγελματίες της εστίασης και της φιλοξενίας, καθώς και στη μεγάλη προβολή που έχει κάνει στο εξωτερικό. Η ΕΝΟΑΠ προωθεί την ανάπτυξη της καλλιέργειας των γηγενών ποικιλιών σταφυλιών, της παραγωγής οίνων υψηλής ποιότητας αλλά και της τουριστικής αξιοποίησης  του Πελοποννησιακού αμπελώνα. 

 

Ο κ. Γιάννης Τρουπής είπε, μεταξύ άλλων: «Ειδικότερα για την αγορά της Γερμανίας η ΕΝΟΑΠ συμμετέχει για πάνω από μια δεκαετία στην μεγαλύτερη έκθεση κρασιών, την Prowein, με ειδικό περίπτερο που αναδεικνύει την Πελοπόννησο και δημιουργεί καλύτερη εικόνα για τα κρασιά μας. Η Γερμανική αγορά είναι η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά για το κρασί αλλά το μειονέκτημα της είναι ότι αγοράζει σε χαμηλότερες τιμές, σε σχέση με άλλες χώρες.

Τα μέλη μας έχουμε μεγάλο μερίδιο στις εξαγωγές των ελληνικών κρασιών στη Γερμανία και σκοπεύουμε να την αναπτύξουμε και άλλο. Για να το πετύχουμε αυτό θέλουμε να βελτιωθεί η συνολική εικόνα της Ελληνικής γαστρονομίας, ώστε να ανέβουν και οι τιμές.

»Σκοπός μας επίσης είναι να συνδυάσουμε την προβολή των κρασιών μας με τα αξιοθέατα, την γαστρονομία και την φιλοξενίας της Πελοποννήσου. Για το λόγο αυτό έχουμε δημιουργήσει site, με τους δρόμους του κρασιού της Πελοποννήσου. Μέσα από αυτό μπορεί κάθε ένας να βρει πως θα διοργανώσει μια εκδρομή στην Πελοπόννησο, επισκεπτόμενος μεταξύ άλλων και τα οινοποιεία μας.

»Από φέτος έχει μπει σε λειτουργία και μια εφαρμογή για τα κινητά (mobileapp), η οποία καθοδηγεί τους επισκέπτες της Πελοποννήσου όχι μόνο στα επισκέψιμα οινοποιεία, αλλά και στα αξιοθέατα της κάθε περιοχής, όπως και που μπορεί κάποιος να φάει καλά αλλά και φιλοξενηθεί, αναλόγως της διάθεσης του.

»Με αυτό τον τρόπο αναπτύσσουμε σαφώς την προβολή της οινικής παραγωγής μας αλλά το συνδυάζουμε με έναν τρόπο που δημιουργεί την ανάγκη σε κάποιον όχι μόνο να καταναλώσει το ελληνικό κρασί, αλλά να επισκεφθεί και την Πελοπόννησο.

Σε αυτή μας την προσπάθεια θα θέλαμε να έχουμε τη βοήθεια του Υπουργείου Γεωργίας αλλά και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μια και όπως είπαμε δεν βοηθάνε μόνο το Πελοποννησιακό κρασί αλλά και την αναβάθμιση του τουρισμού της περιοχής μας.

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.