Γεγονός ο πρώτος δασικός χάρτης στην Αρκαδία για 30.200 στρέμματα (video)

Γεγονός ο πρώτος δασικός χάρτης στην Αρκαδία για 30.200 στρέμματα (video)

Μάιος 21, 2013 - 18:26
1 σχόλια

Ενστάσεις υποβάλλονται στη Διεύθυνση Δασών στην Πλατεία Κολοκοτρώνη για 60 μέρες από την ανάρτηση των δασικών χαρτών

"Γεγονός" χαρακτήρισε τον πρώτο δασικό χάρτη για την Αρκαδία ο Διευθυντής Δασών της Πελοποννήσου Σπύρος Πολίτης στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν από κοινού στο Δημαρχείο της Τρίπολης με το δήμαρχο Γιάννη Σμυρνιώτη, την δασολόγο Σπυροπούλου Ευγενία και το Δασάρχη Τρίπολης Θανάση Αργειτάκη.

Ο πρώτος δασικός χάρτης είναι ο δασικός χάρτης της πόλης της Τρίπολης και αφορά σε 30200 περίπου στρέμματα. Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη τύπου καθορίζεται με αυτόν τον σαφή πλέον τρόπο η δασική έκταση και διαχωρίζεται από τις άλλες εκτάσεις. Όπως ανέφερε ο κ. Πολίτης με το δασικό χάρτη δεν εξετάζονται θεματα ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Η διαδικασία της ανάρτησης δασικών χαρτών είναι μία από τις πλέον σημαντικές δράσεις και η χώρα έχει καθυστερήσει σημαντικά ενώ να σημειώσουμε πως η διαδικασία κινείται παράλληλα με την διαδικασία της σύνταξης του Εθνικού Κτηματολογίου.

Η σπουδαιότητα του εγχειρήματος έγκειται στο ότι δεν θα υπάρχουν πλέον αμφισβητήσεις για το πού είναι δασική έκταση και πού όχι - κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να δαπανάται πολύτιμος χρόνος ότι γίνονταν διαδικασίες για έγκριση πράξεων χαρακτηρισμού για παράδειγμα, ενώ παράλληλα προστατεύεται το περιβάλλον και βέβαια δημιουργείται ένας ενιαίος χωροταξικός σχεδιασμός.

Η ανάρτηση των δασικών χαρτών έχει γίνει στο Δασαρχείο, στη Διεύθυνση Δασών και στο Δημαρχείο και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να απευθυνθεί σε αυτές τις υπηρεσίες και να δει τους χάρτες καθώς και να υποβάλλει ένσταση ή τις αντιρρήσεις του εντός 60 ημερών από τη μέρα ανάρτησης των χαρτών που ήταν η 20η Μαΐου.

Δείτε βίντεο με αποσπάσματα από τη συνέντευξη που δόθηκε στο Δημαρχείο...

ε.τ.
 

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/nXFZ5QN-sZo


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Έτσι εξηγείται και ο αποχαρακτηρισμός εκατοντάδων χιλιάδων στεμμάτων που προηγήθηκε από την Διευθυνση Δασών. Ενόψη της σύνταξης και ανάρτησης των Δασικών Χαρτών και του Εθνικού Κτηματολογίου αποδόθηκαν και μεγάλες δασικές εκτάσεις σε ιδιώτες. Με τι κριτήρια και τι διαδικασίες άραγε; Δεν χρεάζεται να σκεφτούμε και πολύ!!!! Τα γνωστά!!!!!!