Γ. Μαργιώλου: Το σχέδιο της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά» για την ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών

Γ. Μαργιώλου: Το σχέδιο της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά» για την ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών

Οκτώβριος 05, 2023 - 15:38
0 σχόλια

Οι συμπολίτες μας έχουν απολυτό δίκιο να ζητούν καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες. Γιατί ευημερία για όλους δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς κοινωνική συνοχή.

Συγκεκριμένα προτεραιότητα μας είναι:

✓ Η υποστήριξη των παιδιών προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας με την υλοποίηση του προγράμματος 5x3 που αφορά άξονες στήριξης : Ενδυνάμωση της οικογένειας, Πρόληψη, Προστασία, Εκπαίδευση, Ψυχαγωγία και στα τρία ηλικιακά φάσματα.

✓ Προωθούμε το Curriculum 4 σημείων Πρόληψης και Αντιμετώπισης των τεσσάρων μορφών Παρενόχλησης Διαδικτυακή, Σεξουαλική, Σωματική και Ψυχολογική εφαρμόζοντας πρωτόκολλο συνεργασίας και εκπαίδευσης.

✓ Ιδρύουμε παρατηρητήριο Πρόληψης και Αντιμετώπισης των εφηβικών δυσκολιών με έμφαση στη σχολική διαρροή, τις συγκρουσιακές συμπεριφορές και τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και πρόληψη κινδύνων.

✓ Ιδρύουμε πολύκεντρα στήριξης παιδιού και οικογένειας με έμφαση στην τέχνη, τη δημιουργική απασχόληση, την οδηγική συμπεριφορά ανηλίκων\νέων και πρόληψης των ατυχημάτων

✓ Σχεδιάζουμε το πρόγραμμα Μένω στο Σπίτι μου, υποστηρίζοντας την λειτουργικότητα των ηλικιωμένων και τη φροντίδα στο χώρο τους.

✓ Ενισχύουμε τα Κέντρα Κοινότητας με στόχο την κοινωνική ένταξη ευάλωτων ομάδων πληθυσμού και την πρόληψη της περιθωριοποίησης.

✓ Είμαστε δίπλα στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας με τη δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας των θυμάτων, με προγράμματα πολυεπίπεδης ενίσχυσης και στήριξης, με τη συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

✓ Ενισχύουμε το θεσμό του κοινωνικού συμβούλου.

✓ Προωθούμε την ίδρυση φόρουμ εθελοντισμού με στόχο την αναγνώριση της εθελοντικής δράσης και τη στήριξη των εθελοντικών φορέων.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.